Kysymyksiä ja vastauksia

Mitkä vaalit?

Tulevissa vaaleissa valitaan SuPerin uudet päättäjät. Vaaleja käydään kahdet: alkuvuodesta 2020 järjestetään liittohallitusvaalit ja vähän myöhemmin keväällä liittokokousedustajien ja edustajiston jäsenten vaalit. Molemmissa vaaleissa äänestäjinä ja ehdokkaina toimivat SuPerin jäsenet.

Miten tunnistan eri vaalit?

Tunnistat vaalit eri väreistä. Liittohallitusvaaleihin liittyvän tiedon tunnistat vihreästä ja liittokokousedustajien ja edustajiston vaalit lilasta väristä.

Miksi vaalit ovat tärkeät? Miksi niistä puhutaan jo nyt?

SuPerissa valta kuuluu liiton jäsenille. Vaaleissa jäsenet valitsevat keskuudestaan uudet SuPer-päättäjät kaudelle 2020–2024. On tärkeää aloittaa vaalijärjestelyt ajoissa, jotta koko jäsenistö ehtii tutustua vaaliohjeisiin ja pohtia rauhassa mahdollisia ehdokkaita tai omaa ehdokkuuttaan.  

Miten voin valmistautua tuleviin vaaleihin?

Voit lukea SuPer-lehden vaalijutut ja seurata vaalisivuja verkossa. Vaalit näkyvät myös some-kanavissa ja SuPer-Ruudussa. Nyt on myös hyvä aika alkaa katsella esimerkiksi työpaikalla ympärillesi. Löytyisikö työkavereidesi joukosta sopivia ehdokkaita? Vai olisitko sinä itse sellainen?

Keskustele vaaleista työpaikallasi ja omassa ammattiosastossasi. Valmistautukaa yhdessä käyttämään valtaanne ja miettikää, miten saatte kaikki alueenne superilaiset mukaan vaikuttamaan.

Miten vaalit koskettavat minua?

Sinulla on valta vaikuttaa siihen, kuka sinun liitossasi päättää. Sinä olet SuPer.

Mistä löydän vaalitietoa?

Löydät vaalitietoa seuraamalla SuPer-lehden vaalijuttuja. Vaaleista kirjoitetaan joka numerossa aina liittokokoukseen asti. Lisätietoa saat SuPerin verkkosivujen vaaliosiosta eli osiosta, jota luet juuri nyt.

Lisäksi saat syyskuussa SuPer-lehden mukana vaalioppaan ja voit jo nyt ilmoittautua oman alueesi Sinä ole SuPer -vaali-iltaan, joka pidetään syksyllä. Vaali-iltojen ajat, paikat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Koska palstalle tulee lisää kysymyksiä ja vastauksia?

Kysymyksiä ja vastauksia lisätään palstalle elokuusta alkaen.

En löytänyt vastausta kysymykseeni. Mitä teen?

Jos vastausta ei löydy tältä sivulta, voit lähettää kysymyksiä vaaleihin liittyen osoitteella liittokokous@superliitto.fi.

Onko työkaverisi jo SuPerin jäsen?

Jos ei, suosittele SuPerin jäsenyyttä ja saat SuPer-lahjakortin. Lue lisää täältä. Kaikki SuPerin varsinaisiksi jäseniksi 31.12.2019 mennessä liittyneet voivat osallistua vaaleihin ja olla mukana päättämässä oman liittonsa toiminnasta.