Usein kysyttyä jäsenyysasioista

Usein kysytyistä kysymyksistä voit löytää vastauksen sinua askarruttavaan kysymykseen. Jos et löydä vastausta tai tarvitset lisäneuvontaan, olethan yhteydessä SuPeriin suojatulla sähköpostilla 

Katso kaikki kysymykset:


sekä kohta muut kysymykset

Kirjautuminen Oma SuPeriin

Jos asioit yleisellä päätteellä esimerkiksi kirjastossa, tyhjennä selaimesi välimuisti käytön jälkeen. Näin varmistat, etteivät luottamukselliset tietosi jää selaimen välimuistiin. 

Miten kirjaudun Oma SuPer -palveluun?

Kirjaudu Oma SuPeriin tästä. Kirjautumisen löydät myös verkkosivun oikeasta ylälaidasta kohdasta Kirjaudu jäsensivuille/Oma SuPer. Sähköisten jäsenpalveluiden (Oma SuPer, Aktiivin SuPer ja SuPer Tilaisuudet) käyttö  edellyttää rekisteröitymistä. Ohjeen rekisteröitymiseen löydät täältä.

Olen unohtanut salasanani

Ohjeet uuden salasanan tilaamiseksi löydät verkkosivuilta kohdasta Kirjautuminen Oma SuPer -palveluun.

En pääse kirjautumaan, miten toimin?

Rekisteröityäksesi palveluihin, sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi tulee löytyä SuPerin jäsenrekisteristä. Voit ilmoittaa uudet tai muuttuneet yhteystietosi ilman kirjautumista SuPerin verkkosivujen lomakkeella. Jos et vieläkään pääse kirjautumaan, ole yhteydessä palvelun tukeen tästä linkistä, valitse vastaanottajaksi ”Oma SuPer (jäsenen verkkopalvelujen tuki)”.

Jos sinulla on ongelmia sähköisen liittymisen rekisteröitymisessä, täytä liittymislomake varsinaiseksi jäseneksi tästä tai täytä liittymislomake opiskelijajäseneksi tästä.

Jos olet päivittämässä jäsentietojasi, etkä pääse kirjautumaan Oma SuPeriin, tee ilmoitus täällä.    


Jäsenmaksut

Miten jäsenmaksuni määräytyvät työssä ollessa?

Työssä ollessa jäsenmaksun suuruus on 1,2 % veronalaisesta ansiostasi kuukaudessa. Veronalaiseen ansioon lasketaan kaikki lisät sekä loma-ajan tulot. Oma SuPer -palvelussa voit laskea ja maksaa jäsenmaksusi.

Jäin työttömäksi. Miten ilmoitan muutoksesta ja mikä on jäsenmaksuni?  

Ilmoita työsuhteen päättymisestä SuPerille. Jos saat työttömyysetuutta Kelasta, hae jäsenmaksuvapautusta takautuvasti. Ilmoitukset pääset tekemään Oma SuPer -palvelussa. Jos saat ansiopäivärahaa Superin työttömyyskassalta, on jäsenmaksu 1,2 % päivärahasta. Työttömyyskassa perii maksun suoraan päivärahasta. Jos teet keikkaa tai saat soviteltua päivärahaa, tulee saamastasi palkkatulosta maksaa 1,2 % jäsenmaksu.

Jään vanhempain- tai hoitovapaalle. Miten ilmoitan muutoksesta ja tuleeko minun maksaa jäsenmaksua tältä ajalta?

Kun Kela maksaa sinulle etuutta, hae jäsenmaksuvapautusta Oma SuPer -palvelussa. Palkalliselta ajalta jäsenmaksu on 1,2 % (myös lomarahasta). 

Miten jäsenmaksuni määräytyy, kun opiskelen toista koulutusohjelmaa tai kokonaan uutta tutkintoa tai alaa?

Omaehtoiselta opiskeluajalta jäsenmaksu on 6 €/ kk niiltä kalenterikuukausilta, jolloin et saa palkkatuloa, eli vain opiskelet. Jos saat palkkatuloa jatko-opiskelun aikana, on jäsenmaksu 1,2 % bruttopalkastasi. Jos eläkelaitos rahoittaa opintosi tai olet ammatillisessa työvoimakoulutuksessa voit hakea jäsenmaksuvapautusta Oma SuPer -palvelussa

Olen jäänyt/jäämässä eläkkeelle, miten minun tulee toimia?

Tee ilmoitus eläkkeelle siirtymisestä SuPerin jäsenyksikköön. Ilmoituksen voit tehdä tällä lomakkeella. Jäädessäsi pysyvälle eläkkeelle, voit jatkaa SuPerin eläkeläisjäsenenä.

Miten voin tarkistaa, että jäsenmaksuni ovat ajan tasalla?

Tarkista jäsenmaksujesi tilanne Oma SuPer -palvelussa, kohdasta maksut. Jos olet valtuuttanut työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi, tarkista peritty jäsenmaksu palkkalaskelmastasi.

Miksi työnantajan tilittämät jäsenmaksut eivät näy Oma SuPerin maksutiedoissa?

Työnantajat tilittävät palkasta perityt jäsenmaksut SuPerille kuukausittain, mutta erilliset jäsenkohtaiset selvitykset perityistä jäsenmaksuista työnantaja toimittaa neljännesvuosittain. Tämän takia työnantajan tilittämät jäsenmaksut voivat näkyä viiveellä. Jos olet valtuuttanut työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkastasi, tarkista peritty jäsenmaksu aina palkkalaskelmastasi.

Miten saan tilattua jäsenmaksuviitteen?

Oma SuPer -palvelussa saat tehtyä viitenumeron juuri sille ajalle, jolta olet maksamassa maksua. Jos maksat jäsenmaksun ilman viitenumeroa, lisää viestikenttään jäsennumerosi, nimesi ja se ajanjakso, jolta jäsenmaksua maksat. Jos käytät viitenumeroa, ei viestikenttään tarvitse merkitä mitään, koska viitettä käytettäessä viestikentän merkinnät eivät tule näkyville. 

Jäsenmaksuni ovat jääneet maksamatta, miten toimin?  

Ohjeet erilaisiin tilanteisiin, joissa jäsenmaksut ovat jääneet hoitamatta, löydät täältä


Jäsentietojen tarkastelu ja muuttaminen 

Miten tarkistan jäsentietoni ja ilmoitan muutoksista?

Pääset tarkistamaan jäsentietosi ja tarvittaessa ilmoittamaan muutoksista Oma SuPer -palvelussa. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä tietoturvallisesti salatulla sähköpostilla tästä. Valitse vastaanottajaksi jäsenyysasiat. Kun otat yhteyttä salatulla sähköpostilla, ilmoita selkeästi nimesi ja jäsennumerosi/ henkilötunnuksesi.

Työnantajani on vaihtunut. Miten ilmoitan muutoksesta?

Työnantajan vaihtuessa on tärkeää ilmoittaa asiasta SuPeriin, jotta kohdennettu posti tavoittaa sinut. Työnantajan vaihdoksesta voit ilmoittaa Oma SuPer -palvelussa. Huomioithan, että jäsenmaksun perintä suoraan palkastasi ei ala automaattisesti uudella työnantajalla. Muista tehdä jäsenmaksun perintävaltakirja uudelle työnantajallesi. 


Opiskelijajäsen

Olen valmistumassa. Miten varmistan, että jäsenyyteni jatkuu?

Kun olet jo SuPerin opiskelijajäsen ja valmistumassa toisen asteen sosiaali-, terveys- tai kasvatussalan tutkintoon, päivitä tietosi ja liity SuPerin varsinaiseksi jäseneksi. Opiskelijajäsenyys ei muutu automaattisesti varsinaiseksi jäsenyydeksi. Voit hakea jäsenyyttä opintojesi loppuvaiheessa, silloin kun sinulla on tiedossa valmistumisajankohta. Liittymisilmoituksen pääset tekemään Oma SuPer -palvelussa tai tällä lomakkeella.

Olen opiskelijajäsen ja valmistumiseni siirtyy. Mitä teen?

Ilmoita SuPerille uusi arvioitu valmistumisajankohtasi Oma SuPer -palvelussa, jotta opiskelijajäsenyytesi jatkuu valmistumiseesi saakka.

Aloitan työt opintojeni aikana. Mitä teen?

Opiskelijajäsenenä kannattaa liittyä myös Super Työttömyyskassaan. SuPerin maksuton opiskelijajäsenyys koskee myös tilannetta, jolloin olet töissä opintojen aikana. Aktivoi Super työttömyyskassan jäsenyys ja kerrytä työssäoloehtoa opiskeluaikaisilla töillä. Lue lisää aiheesta ja ilmoita työsuhdetietosi täältä. 


Muut kysymykset

Miten saan otettua sähköisen jäsenkortin käyttöön?

Lue ohjeet sähköisen jäsenkortin käyttöönotosta täältä.

Mistä näen jäsennumeroni?

Jäsennumerosi löytyy sähköisestä jäsenkortista ja Oma SuPer -palvelussa. Numeron voit myös tarkistaa ottamalla yhteyttä SuPerin jäsenyksikköön.