23.9. jäsenkirje: Oulun kaupungin kotihoidon lakko alkaa 27.9. klo 00.01

Oulun kaupungin kotihoidon lakko alkaa 27.9. klo 00.01

SuPer ja Tehy ovat tänään vahvistaneet, että neljän vuorokauden mittainen lakko Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa toteutetaan tiistaina 27.9.2022 klo 00.01 alkaen. Lakko päättyy perjantaina 30.9.2022 klo 23.59.

Lakon piirissä ovat SuPerin ja Tehyn työsopimussuhteiset jäsenet, jotka työskentelevät Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa.

Jos lakko koskee sinua, olet saanut sähköpostin, jossa on tarkempaa tietoa mm. lakkoavustuksen hakemisesta.

Hakukielto ja tilapäisen siirron kielto koskien lakkokohdetta

SuPer on julistanut Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoitoon hakukiellon ja tilapäisen siirron kiellon, joka koskee kaikkia superilaisia.

Kiellot tarkoittavat sitä, että superilaiset eivät saa hakea tai ottaa vastaan lakkokohteessa avoinna olevaa työtä hakukiellon aikana eivätkä siirtyä SOTE-sopimuksen/KVTES 1 luvun 10§:n tarkoittamalla tilapäisellä siirrolla tekemään lakkokohteeseen kohdistuvaa työtä tilapäisesti siirtokiellon aikana.

Työnantaja ei siis saa siirtää toisella osastolla tai toisessa yksikössä työskentelevää työntekijää lakon kohteena olevaan yksikköön töihin.

Lakko on laillinen työtaistelutoimenpide. Kaikki superilaiset kieltäytyvät lakonalaisesta työstä, eli superilaiset eivät siirry lakkokohteisiin.

ÄLÄ myöskään tee keikkaa Kontinkankaan-Myllyojan kotihoitoon!

 

Joukkoirtisanoutumista kotihoidossa edistetään

Vaikean neuvottelutilanteen vuoksi ja neuvottelujen edistämiseksi SuPer kerää nimiä kotihoidon joukkoirtisanoutumisiin. Kotihoidossa työskenteleville jäsenille, joita toimi koskee, on lähetetty tietoa ja kutsu jäseniltoihin, joissa kerrotan työtaistelutoimesta enemmän. Joukkoirtisanoutuminen on liiton organisoima työtaistelutoimi, jossa SuPer on tukenasi.

 

Saat apua ammattiosastostasi ja liitosta

Luethan sähköpostisi ja tarkistathan, että puhelinnumerosi on jäsentiedoissa oikein!  On tärkeää, että tavoitamme kaikki superilaiset tarvittaessa. Seuraa kaikkia SuPerin kanavia, erityisesti verkkosivuja ja some-kanavia sekä oman ammattiosastosi viestintää.

 

Mahdollisuus vaikuttaa hoitajien palkkauksen parantamisen puolesta

Nyt on mahdollisuus yhdessä vaikuttaa hoitajien palkkatason ja työolojen parantamiseen. On todella tärkeää, että kaikki superilaiset osallistuvat asetettuihin työtaistelutoimiin! Jos kuulut toimien piiriin, olethan mukana!

Kunta-alalle on julistettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä tilapäisen siirron kielto. Työnantaja on saattanut paikallisesti sopia merkittävistäkin korvauksista esimerkiksi vuoronvaihdoista. Nyt haemme pysyviä korotuksia peruspalkkaan, joten älä suostu tekemään ylityötä ja vuoronvaihtoja tai suostu siirtoihin, vaikka niistä nyt maksetaan todella hyvin. Työnantaja yrittää näillä valtavilla summilla murtaa työtaistelutoimemme ja siten mitätöidä vaadittuja palkankorotuksia.

Tukitoimien piirissä olevat taistelevat nyt kaikkien superilaisten työehtojen puolesta. Näillä toimilla on vaikutusta koko hoitoalan palkkakehitykseen.

Kiitos, kun olet mukana!


Tutustu myös SuPerin verkkosivuilla oleviin lakkoa koskeviin ohjeisiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen.

SuPerin ja Tehyn mediatiedote 23.9.