7.6. jäsenkirje: SuPer vaatii todellista ratkaisua hoitajapulaan

SuPer vaatii todellista ratkaisua hoitajapulaan – palkan ja työolojen oltava kilpailukykyiset

SuPerin tavoitteena kunta-alalla ja yksityisellä sektorilla on ratkaista hoitajapula parantamalla hoitoalan ja varhaiskasvatuksen pito- ja vetovoimaa. Ratkaisuna tähän ovat palkankorotukset ja palkkaohjelma, jotka parantavat myös työhyvinvointia, kun palkka riittää toimeentuloon eikä sitä tarvitse varmistaa esimerkiksi tekemällä kohtuuttomasti ylityötä. Palkankorotusten tulee aidosti parantaa ostovoimaa.

SuPer ja Tehy hylkäsivät 11.5. sovittelulautakunnan ehdotuksen kunta-alan työriitaan, sillä se ei tuonut mitään ratkaisua hoitajapulaan. JUKO, JAU sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ovat maanantaina 6.6. sopineet neuvottelutuloksen. Järjestöt ovat kertoneet, että neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan keskiviikkona iltapäivällä, jos kaikkien järjestöjen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen. Sote ry (SuPer, Tehy ja SPAL) ei ole osallistunut kunta-alan erillissopimuksen neuvotteluihin.

SuPerilla ei ole tietoa neuvottelutuloksen sisällöstä eikä liitto voi ottaa kantaa siihen tässä vaiheessa. Tiedotamme superilaisia heti kun saamme lisätietoa asiasta.

Vaikka erillissopimus syntyisi, superilaisilla ei ole työrauhavelvoitetta.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voimassa kunta-alalla

Toistaiseksi voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto kunta-alalla jatkuu. SuPerin jäsenet voivat kuitenkin 1.6.–31.8.2022 välisenä aikana omalla päätöksellään ja vapaaehtoisesti tehdä haluamansa määrän ylitöitä ja vaihtaa halutessaan työvuoroja, mutta työnantaja ei voi niihin määrätä.

Joukkoirtisanoutumista valmistellaan

SuPer valmistelee yhdessä Tehyn kanssa joukkoirtisanoutumista, jos sovintoon ei päästä. Joukkoirtisanoutuminen ei toteudu kesällä. Superilaisten joukkoirtisanoutuminen tulee kohdistumaan kotihoitoon. Liitto tiedottaa asiasta myöhemmin. Seuraa SuPerin verkkosivuja ja sähköpostiasi ja toimi liiton ohjeiden mukaan. Älä toimi yksin, sillä kysymys on työtaistelutoimesta.

Yksityisellä sektorilla neuvotellaan

Hoitajapula vaatii ratkaisuja kunta-alan lisäksi myös yksityisellä sektorilla, jolla käydään parhaillaan neuvotteluja kaikilla sopimusaloilla.

Hoitajapula vaatii edelleen ratkaisua

SuPerin tavoitteet palkankorotuksista ja palkkaohjelmasta sote-sektorilla ja varhaiskasvatuksessa ovat edelleen voimassa ja liitto vaatii todellista ratkaisua hoitajapulaan, joka uhkaa vakavasti hyvinvointipalveluja. SuPerin ja Tehyn 11.5. hylkäämä sovintoehdotus oli erittäin huono, eikä se tuonut mitään ratkaisua yhä pahenevaan hoitajapulaan. Esitetty palkkaohjelma oli kaukana SuPerin tavoitteista ja siten tasoltaan täysin riittämätön. Varhaiskasvatuksessa ei ollut hakemiamme parannuksia. Palkkauksen ja työolojen on oltava kilpailukykyiset.

Hoitajapula vaatii ratkaisuja, se on Meidän Kaikkien Asia. Lämmin kiitos kaikille superilaisille, kun olette mukana yhteisessä taistelussa hoitoalan puolesta. Vielä tarvitaan yhteistä rutistusta, että tavoitteet saavutetaan.


Mitä ylityö- ja vuoronvaihtokielto tarkoittaa? Kysymykset ja vastaukset ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon liittyen löydät täältä

Mitä joukkoirtisanoutuminen tarkoittaa? Katso kysymykset ja vastaukset joukkoirtisanoutumiseen liittyen täältä