Yksityissektorin sopimusaloilla työehtosopimusneuvottelut kesken

Kaikilla superilaisilla yksityissektorin sopimusaloilla työehtosopimusneuvottelut ovat edelleen kesken. Neuvotteluja on käyty eri sopimusaloilla hieman eri tahtiin, neuvottelut käynnistyivät Avaintes- ja YTHS-sopimusaloilla tammikuussa ja ne keskeytyivät helmikuun lopussa työnantaja Avainta ry:n toimesta.

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla sekä terveyspalvelualalla neuvottelut aloitettiin helmi-maaliskuun vaihteessa ja niitä on käyty siitä lähtien. Viime viikolla myös Avaintes- ja YTHS-sopimusten neuvottelupöydissä käynnistettiin neuvottelut uudelleen.

Kaikilla sopimusaloilla on paljon asioita, joiden osalta yhteisymmärryksen löytäminen on erittäin vaikeaa. Tällaisia ovat muun muassa palkkaukseen, palkkausjärjestelmiin, työhyvinvointiin, työaikoihin ja työoloihin sekä paikalliseen sopimiseen ja henkilöstön edustajien asemaan liittyvät asiat.

Työnantajapuolella halutaan enemmän joustoja, eikä työehtosopimuksiin haluta lisää velvoitteita työnantajille. Kaikille superilaisille sopimusaloille tavoittelemamme palkkaohjelma ei myöskään ole saanut  vastakaikua työnantajapuolella.

Neuvottelut siis edelleen jatkuvat kaikilla SuPerin yksityissektorin sopimusaloilla. Toivottavasti kuitenkin pääsisimme sopimusratkaisuun mahdollisimman pikaisesti kaikissa neuvottelupöydissämme.