Suojaa ja suojaudu koronavirukselta

Miten valmiuslaki ja koronavirustilanne vaikuttavat superilaisten työpaikoilla?

SuPer päivittää tälle sivulle tietoa tilanteeseen liittyen. Päivitämme ohjeita ja sivua tarvittaessa useita kertoja päivässä. Usein kysytyistä kysymyksistä löydät vastaukset seuraaviin aiheisiin:

Koronaviruksen ehkäiseminen

Useimmilta työpaikoilta löytyy ohjeistus koronaviruksen ehkäisemiseksi. Hygieniaohjeiden lisäksi toimintaohjeet voivat liittyä esimerkiksi matkustamiseen, altistuneiden karanteeniin ja sairauspoissaoloihin. Työntekijät noudattavat omien työnantajiensa ohjeita viruksen ehkäisyyn liittyen.

SuPer on aiemmin ohjeistanut luottamusmiehiä ja työsuojeluvaltuutettuja koronavirukseen liittyen. Käänny tarvittaessa oman luottamusmiehesi puoleen.

Jos kuulut riskiryhmään

Laki suojelee työntekijää. Jos työntekijällä on perussairauksia, jotka heikentävät vastustuskykyä, tulisi hänellä olla mahdollisuus siirtyä tarvittaessa toisiin työtehtäviin. Keskustele asiasta työterveyshuollon ja oman esimiehesi kanssa.


Lue myös:

Ajankohtaista tietoa myös sähköpostiisi

SuPerkuu-uutiskirje on lähetetty jäsenille 17. maaliskuuta. Uutiskirjeessä on ajankohtaista asiaa niin koronavirustilanteen kuin meneillään olevien palkkaneuvotteluidenkin osalta. Seuraa sähköpostiasi!


Työterveyslaitos: Toimintaohje työntekijöille uuden koronaviruksen tartunnan ehkäisyyn

Työterveyslaitos ohjeistaa suojautumisessa terveydenhuollon henkilöstöä ja muita henkilöitä, jotka työssään voivat olla tekemisissä koronaviruksen (COVID-19) tartuttaman henkilön kanssa.

Tutustu Työterveyslaitoksen verkkosivuilla


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Koronavirustartuntojen torjunta pitkäaikaishoidon ja -hoivan toimintayksiköissä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on laatinut ohjeet, joita voidaan soveltaa sosiaalihuollon toimintayksiköissä, jotka tarjoavat pitkäaikaista hoitoa ja hoivaa esimerkiksi ikääntyneille ja vammaisille.

Tutustu tarkemmin THL:n verkkosivuilla


Työterveyslaitos: Ohje kotihoidon työntekijöiden suojaamiseen

Ohje kotipalveluun ja kotisairaanhoitoon


STM: Saavutettavaa ja monikielistä koronavirustietoa

Sosiaali- ja terveysministeriö on koonnut kysymyksiä ja vastauksia, jotka liittyvät esimerkiksi selkosuomeksi, viittomakielellä ja monikielisesti tehtyyn koronavirusviestintään.

Linkit STM:n sivuilla