Lähihoitajakoulutus ja korona

Päivitetty 7.7.2020

Työpaikalla tai muualla oppilaitoksen ulkopuolella järjestettävää koulutusta ja työharjoittelua suositellaan jatkettavaksi, jos se on työpaikan puolesta mahdollista ja koulutuksen järjestäjä ja työnantaja arvioivat, että työympäristö on turvallinen opiskelijalle.

Mikäli työpaikalla on suuri riski saada koronatartunta, on suositeltavaa, että työpaikalla järjestettävää koulutusta jatketaan vasta, kun riskiä ei enää ole.

Terveydenhoitoalalla tulee ottaa huomioon, että opiskelijoiden työpanosta saatetaan tarvita, mikäli terveydenhoitoon tulee henkilöstövajetta epidemian pitkittyessä.

Lähde: OKM(minedu.fi)

Miten opiskelu työpaikalla jatkuu?

Työelämässä oppiminen ja näytöt toteutetaan annettujen ohjeiden ja työpaikkojen tilanteen mukaan.

Ammatillisen koulutuksen järjestäminen ja työelämäyhteistyö 1.7.2020 alkaen (oph.fi)

Ammatillisen koulutuksen järjestäminen 1.7.2020 alkaen (oph.fi)

Koronaviruksesta usein kysyttyä opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla (minedu.fi)

Miten koronatilanne vaikuttaa opintotukeen?

Kela ohjeistaa, että opintotuen maksaminen jatkuu ennallaan. Jos et edisty opinnoissasi normaalisti koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, opintotuen maksaminen voi päättyä ennen kuin olet suorittanut kaikki vaaditut opinnot. Kelan mukaan voit hakea opintotuelle jatkoa.

Miten koronatilanne vaikuttaa aikuiskoulutustukeen?

Työllisyysrahasto neuvoo aikuisopiskelijoita itse seuraamaan tilannetta ja ilmoittamaan heille mahdollisista muutoksista.

 

Lue myös

Ammatillinen koulutus ei hyydy poikkeusoloissa, selviää Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKEn tuoreesta selvityksestä.
 

Katso kaikki usein kysytyt kysymykset

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys SuPerin ammatilliseen edunvalvontaan.