Lähihoitajakoulutus ja korona

Päivitetty 8.10.2021

Työpaikalla tai muualla oppilaitoksen ulkopuolella järjestettävää koulutusta ja työharjoittelua suositellaan jatkettavaksi, jos se on työpaikan puolesta mahdollista ja koulutuksen järjestäjä ja työnantaja arvioivat, että työympäristö on turvallinen opiskelijalle.

Jos työpaikalla on suuri riski saada koronatartunta, on suositeltavaa, että työpaikalla järjestettävää koulutusta jatketaan vasta, kun riskiä ei enää ole.

Terveydenhoitoalalla tulee ottaa huomioon, että opiskelijoiden työpanosta saatetaan tarvita, mikäli terveydenhoitoon tulee henkilöstövajetta epidemian pitkittyessä.

Lähde: OKM  (minedu.fi)

Miten opiskelu työpaikalla jatkuu?

Työelämässä oppiminen ja näytöt toteutetaan annettujen ohjeiden ja työpaikkojen tilanteen mukaan.

Opetushallitus: Varautuminen koronatilanteen jatkumiseen ammatillisen koulutuksen järjestämisessä ja työelämäyhteistyössä 1.8.2021 alkaen

Usein kysyttyä koronaviruksesta opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla (minedu.fi)

Miten koronatilanne vaikuttaa opintotukeen?

Kela ohjeistaa, että opintotuen maksaminen jatkuu ennallaan. Jos et edisty opinnoissasi normaalisti koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, opintotuen maksaminen voi päättyä ennen kuin olet suorittanut kaikki vaaditut opinnot. Kelan mukaan voit hakea opintotuelle jatkoa.

Miten koronatilanne vaikuttaa aikuiskoulutustukeen?

Työllisyysrahasto neuvoo aikuisopiskelijoita itse seuraamaan tilannetta ja ilmoittamaan heille mahdollisista muutoksista.

Lue myös

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys SuPerin ammatilliseen edunvalvontaan.