• Äitiysloman palkallisuus siirryttäessä hoitovapaalta äitiyslomalle

  Tätä ohjetta noudatetaan ennen 1.8.2022 voimaan tulleen perhevapaauudistuksen mukaisiin perhevapaisiin.
  Työnantajan velvollisuus maksaa äitiysvapaan ajalta palkkaa työntekijälle riippuu kunkin alan työehtosopimuksesta. Superilaisten yleisimpien työehtosopimusten (KVTES, SOSTES, AVAINTES, TPTES) mukaan työntekijällä on oikeus äitiysvapaan palkkaan, jos työntekijä siirtyy hoitovapaalta äitiyslomalle. Työntekijän on noudatettava kahden kuukauden ilmoitusaikaa ennen äitiysvapaan alkamista.

 • Hoitovapaan keskeyttäminen raskauden perusteella

  Kun työntekijä tulee raskaaksi hoitovapaalla ollessaan, hänen hoitovapaansa on katsottava keskeytyvän uuden äitiysäitiysrahakauden alkaessa. Työntekijän tulee luonnollisesti ilmoittaa työnantajalleen uudelle äitiysvapaalle siirtymisestä.

 • Raskausvapaan palkallisuus siirryttäessä hoitovapaalta raskausvapaalle

  Tätä ohjetta noudatetaan 1.8.2022 voimaan tulleen perhevapaauudistuksen mukaisiin perhevapaisiin.
  Työnantajan velvollisuus maksaa raskausvapaan ajalta palkkaa työntekijälle riippuu kunkin alan työehtosopimuksesta.
  Superilaisten yleisimpien työehtosopimusten (SOTE, KVTES, SOSTES, AVAINTES, TPTES) mukaan työntekijällä on oikeus raskausvapaan palkkaan,
  jos työntekijä siirtyy hoitovapaalta raskausvapaalle. Työntekijän on noudatettava kahden kuukauden ilmoitusaikaa ennen raskausvapaan alkamista.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Käänny esimiehesi, luottamusmiehesi tai ammattiosastosi puheenjohtajan puoleen. Katso myös: apua ongelmatilanteisiin »

Anna palautetta ja auta meitä kehittämään palvelua. Lähetä kehitysehdotuksesi Usein kysytyt kysymykset -palstaan liittyen sähköisellä lomakkeella »