• Tehtäväkohtaisen palkan peruste

    Tehtäväkohtainen palkka perustuu työn vaativuuteen. Työehtosopimuksissa on tarkemmat määräykset sen sisällöstä ja laskentaperusteista. Työnantajalla on oltava työn vaativuuden arviointijärjestelmä, jonka perusteella tehtäväkohtainen palkka määräytyy.

    Työn vaativuuden arviointijärjestelmä on työnantajakohtainen, joten samasta tehtävästä maksettava tehtäväkohtainen palkka vaihtelee työnantajittain.

  • Tehtävän vaativuuden arviointi

    Kaikilla superilaisten sopimusaloilla on käytössä työn vaativuuteen perustuva palkkausjärjestelmä eli palkan määräytymisen perusteena on mm. työn vaativuus. Kaikissa superilaisten työehtosopimuksissa on niin sanottu taulukkopalkka, jota on vähintään maksettava esimerkiksi lähihoitajan tehtävissä työskentelevälle työntekijälle. Käytännössä tehtäväkohtainen palkka voi olla ja usein onkin muuta kuin taulukkopalkka. Eri työehtosopimusten palkkausjärjestelmät poikkeavat hyvin paljon toisistaan, joten kysy tarvittaessa lisätietoja luottamusmieheltäsi.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Käänny esimiehesi, luottamusmiehesi tai ammattiosastosi puheenjohtajan puoleen. Katso myös: apua ongelmatilanteisiin »

Anna palautetta ja auta meitä kehittämään palvelua. Lähetä kehitysehdotuksesi Usein kysytyt kysymykset -palstaan liittyen sähköisellä lomakkeella »