• Oikeus pyytää itse työkiertoa

  Työntekijä voi esittää työnantajalleen toiveen työkierrosta. Koska työkierto perustuu kuitenkin vapaaehtoisuuteen, tulee myös työnantajan suostua siihen. Työntekijällä ei ole yksipuolista oikeutta vaatia työkiertoa toteutettavan.

  Jaa somessa tai lähetä sähköpostilla
 • Onko oikeus palata takaisin?

  Koska työkierto on tarkoituksensa mukaisesti määräaikainen, on työntekijällä oikeus palata takaisin omaan työsopimuksensa mukaiseen työhönsä työkierron päätyttyä.

  Jaa somessa tai lähetä sähköpostilla
 • Työnantajan oikeus määrätä työkiertoon

  Työkierron tulisi aina perustua vapaaehtoisuuteen. Työntekijän työsopimus määrittää ne rajat jonka puitteissa työnantaja voi työnjohto- ja valvontaoikeutensa nojalla määrätä työntekijän työntehtävistä ja työntekopaikasta.

  Jaa somessa tai lähetä sähköpostilla
 • Voiko palkka laskea, jos siirtyy toiseen paikkaan väliaikaisesti?

  Työkierron tarkoituksena on syventää työntekijän osaamista työssä oppimisen kautta. Työkierrosta on syytä tehdä kirjallinen sopimus, jossa sovitaan mm. työkierron kesto ja työkierron ajalta maksettavan palkan määrästä. Lähtökohtana neuvotteluissa kannattaa pitää sitä, ettei palkka ainakaan laskisi vaikka työkierron aikainen työtehtävä olisi vähemmän vaativa kuin työntekijän oma tehtävä.

  Jaa somessa tai lähetä sähköpostilla

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Käänny esimiehesi, luottamusmiehesi tai ammattiosastosi puheenjohtajan puoleen. Katso myös: apua ongelmatilanteisiin »

HUOM! Ohjeet ja usein kysytyt kysymykset koronatilanteen vaikutuksista superilaisten työhön löydät
www.superliitto.fi/korona

Anna palautetta ja auta meitä kehittämään palvelua. Lähetä kehitysehdotuksesi Usein kysytyt kysymykset -palstaan liittyen sähköisellä lomakkeella »