8.3.2022

Kuntasektorin ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi 8.3. klo 15.00

Sivua päivitetty 11.3. klo 16.50

SuPer ja Tehy julistivat kuntasektorille 1.3. viikon mittaisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka päättyi 8.3. klo 15.00.

Kielto julistettiin, kun Kunta- ja hyvinvointialueiden työnantajat KT oli tätä ennen keskeyttänyt kunta-alan sopimusneuvottelut.

Hoitajajärjestöt SuPer ja Tehy jättivät 3.3 myös lakkovaroituksen, joka koskee kuuden sairaanhoitopiirin kuntayhtymiä sekä osaa em. sairaanhoitopiirien omistamista tai läheisessä yhteistyössä olevista yhtiöistä ja osuuskunnista.

Lakko on ilmoitettu alkavaksi perjantaina 18.3.2022 klo 6 ja se koskee ko. organisaatioiden palveluksessa olevia SuPerin ja Tehyn työsopimussuhteisia jäseniä. TEM teki 11.3. päätöksen lakon toimeenpanon siirtämisestä. Lakko voi alkaa 1.4.2022.

Tarkemmat tiedot lakkokohteista löydät täältä

Lakon sovittelu käynnistyi maanantaina 7.3., kun valtakunnansovittelija tapasi eri osapuolet.

Mahdollisista uusista työtaistelutoimista ilmoitetaan erikseen myöhemmin.

Lue usein kysytyt kysymykset lakkoon liittyen täällä

Seuraa aktiivisesti SuPerin viestintää verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Viestitämme neuvottelukierrokseen liittyvistä asioista myös uutiskirjeellä, joten seuraa myös sähköpostiasi.


Sivua päivitetty 9.3. klo 14.40. Lisätty linkki lakon usein kysyttyihin kysymyksiin.  Sivua päivitetty 11.3. ja lisätty tieto TEMin päätöksestä.