12.2.2020

Lue työsopimus huolella ennen allekirjoitusta

sopimuksen allekirjoitus

Oletko tekemässä työsopimusta? Ole tarkkana siitä, mitä työsopimukseesi on kirjattu työajaksi. Jos et itse ole ehdottanut työtä tehtäväksi osa-aikaisesti, älä suostu siihen, että työsopimuksessasi sanotaan niin.

Työntekijän oma pyyntö osa-aikatyölle voidaan ilmaista esimerkiksi merkitsemällä työsopimukseen ”tuntityö työntekijän pyynnöstä”.  

Jos työsopimuksessasi olevan maininnan mukaan työ on osa-aikaista sinun pyynnöstäsi, et saa soviteltua päivärahaa, johon muuten voisit olla oikeutettu osa-aikatyötä tehdessäsi.

Lue siis työsopimus huolella ennen sen allekirjoittamista. Huomauta työnantajalle, jos työsopimuksen mukaan sinä olet pyytänyt osa-aikatyötä ja asia ei todellisuudessa näin ole. Pyydä työnantajaa merkitsemään työsopimukseen todellinen peruste työajalle. 

Jos olet epävarma siitä, onko työsopimuksessasi kyseinen kohta, voit lähettää työsopimuksen ennen allekirjoittamista SuPerin edunvalvontaan tarkastettavaksi.

Näin voit tehdä myös silloin, jos jokin muu asia työsopimuksessasi askarruttaa sinua.

Lue työsopimuksen solmimisesta lisätietoa täältä

Verkkopalvelusta apu moneen työelämän kysymykseen

Mihin työsopimuksessa tulee kiinnittää huomiota? Miten työsopimuksen ehdot vaikuttavat? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksen SuPerin Usein kysytyt kysymykset -verkkopalvelusta. 

Tutustu ja käytä hyödyksesi osoitteessa: www.superliitto.fi/ukk