9.11.2020

Hyvinvointia leikistä -seminaarin tallenne on julkaistu

Miten leikki rakentaa yhteisöllisyyttä ja osallisuutta? Miten leikki lisää lapsen hyvinvointia niin tavallisessa arjessa kuin poikkeustilanteissa? Miten leikki lapsen oikeutena toteutuu ja mikä on aikuisen rooli lapsen leikissä? Tervetuloa kuulemaan asiantuntijoiden mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Katso 5.11.2020 pidetyn seminaarin tallenne (leikkipaiva.fi).

Seminaari on Mannerheimin Lastensuojeluliiton luotsaaman Leikkipäivä-verkoston järjestämä kaikille avoin ja maksuton seminaari.

12.00 Tervetuloa
Ilkka Tahvanainen, Kirkkohallitus ja Tarja Satuli-Kukkonen, MLL

12.10 Leikki moninaisuuden kohtaamisen tilana ja osallisuuden rakentajana
kasvatustieteen tohtori Marikki Arnkil

12.45 Leikki lapsen oikeutena
lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen

13.45 Kahvitauko

14.15 Leikkiminen aikuisen haasteena
väitöskirjatutkija Johanna Olli, Lane ry

14.45 Leikin merkitys lasten liikuntaharrastuksessa
osaamisen kehittäjä Liisa Lappalainen, Suomen Voimisteluliitto

15.15 Leikin merkitys poikkeusoloissa
panelisteina laatu- ja varhaiskasvatusjohtaja Elina Weckström Touhula, asiantuntija Esa Iivonen MLL, lelu- ja leikkitutkija Katriina Heljakka PLoP, kokoelma-amanuenssi Susanna Gillberg Lastentarhamuseo, juontaa Johanna Olli

15.55 Loppusanat
Tarja Satuli-Kukkonen, MLL

SuPer on mukana Leikkipäivä-verkostossa ja seminaarien suunnittelussa. Innostamme ja aktivoimme kaikenikäisiä ihmisiä mukaan yhteiseen iloon. Leikkipäivää vietettiin tänä vuonna viidettä kertaa.

Yhä useampi SuPerin jäsen työskentelee varhaiskasvatuksessa lähihoitajana tai lastenhoitajana. SuPer on mukana kehittämässä varhaiskasvatusta ja lähihoitajakoulutusta sekä toimii jäsentensä edunvalvojana.