14.9.2016

Puheenjohtajien neuvottelupäivät 14.-15.9.

SuPerin kaksipäiväiset puheenjohtajien neuvottelupäivät kokoaa superilaisten ammattiosastojen puheenjohtajat yhteen 14.-15.9.

Päivien aikana kuullaan ajankohtaista asiaa mm. sote-uudistuksen tilanteesta, paikallisesta sopimisesta, yrittäjyydestä sosiaali- ja terveysalalla ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.  

Tilaisuuden avasi SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, joka puhui aloituspuheessaan sote-uudistuksesta ja hallituksen suunnitelmasta vähentää minimihenkilöstömitoitusta. 

- SuPerin jäsenille henkilöstömitoituksen vaikutukset eivät ole uutinen, mutta päättäjille ne voivat olla. Siksi meidän tehtävämme on pitää asiasta ääntä.

SuPer järjestää Arvon mekin ansaitsemme -mielenilmauksen hyvän vanhustenhoidon puolesta 6.10. Helsingin Kansalaistorilla. Mielenilmauksella vastustetaan hallituksen suunnitelmaa pienentää henkilöstömitoitusta. 

Paavola toi esille myös hoitajien työssä kokeman väkivallan. SuPer julkaisi 1. syyskuuta selvityksen lähi- ja perushoitajien työsuojelun toteutumisesta yksityisellä sektorilla. Yli 70 prosenttia kyselyyn vastanneista on havainnut tai kokenut työssään väkivaltaa tai sen uhkaa.

Paavola muistutti myös, että kaikilla työpaikoilla asiat eivät ole huonosti, vaikka juuri ne saavatkin eniten huomiota.

- On olemassa myös niitä työpaikkoja, joissa voidaan hyvin, joissa henkilöstömitoitus on 6,9 ja joissa potilaat, asiakkaat, lapset tai vanhukset saavat erittäin hyvää hoitoa. Meidän pitää nostaa esille sitä, mikä näistä työpaikoista tekee hyvän.

 

SuPer-sukkaa pukkaa!

SuPer aloittaa puheenjohtajapäivillään 14.9. SuPer-sukkaa pukkaa -kampanjan, jossa jäsenet saavat mahdollisuuden neuloa villasukat, jotka lahjoitetaan paikallisen ammattiosaston päättämään kohteeseen.

Sukkia voidaan viedä esimerkiksi palvelutalojen, hoitokotien tai vuodeosastojen asukkaille. 

SuPerin puheenjohtajapäivillä ammattiosastoille jaetaan noin 2500 lankakerää, joilla pääsee hyvin alkuun. 

Valmiita sukkia ja projektin etenemistä voi seurata SuPerin some-kanavissa hashtagella  #supersukkaapukkaaKauneimpien tai hauskimpien sukkien tekijät palkitaan!

SuPer-sukkaa pukkaa on osa koko syksyn aina ensi vuoteen asti kestävää SuPer tekee hyvää -kampanjaa. Lue lisää täältä!