14.12.2017

Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki muuttuu 1.1.2018 – lähihoitaja, katso sinua koskevat muutokset

Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki muuttuu ja muutokset tulevat voimaan 1.1.2018.  Siirtymäaika jatkuu kesäkuun 2018 loppuun saakka.

Keskeiset lähihoitajia koskevat muutokset ovat:
 

  • Valvira merkitsee maaliskuun alussa 2016 terveydenhuollon ammattihenkilörekisterissä (Terhikki) olleet lähihoitajat automaattisesti ja maksutta myös sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteriin Suosikkiin. Valvira myös passivoi vireillä olevat turhat hakemukset ilman erillistä pyyntöä. Yhteydenottoa Valviraan ei tarvita.
     
  • Valvira palauttaa 40 euron suuruisen rekisteröintimaksun niille kaksoisrekisteröityneille lähihoitajille, jotka on rekisteröity Terhikkiin 1.3.2016 tai sitä ennen ja jotka ehtivät jo rekisteröityä myös Suosikkiin. Muiden lähihoitajien osalta rekisteröintimaksua ei palauteta. Valvira on yhteydessä lähihoitajiin, joille rekisteröintimaksu palautetaan – yhteydenottoa Valviraan ei siis tarvita.
     
  • 1.3.2016 jälkeen valmistuneet lähihoitajat rekisteröityvät edelleen erikseen molempiin rekistereihin (Terhikki ja Suosikki). Molemmista peritään maksuasetuksen mukainen maksu.

SuPer suosittaa, että valmistuvat lähihoitajat rekisteröityvät aina sekä Suosikkiin että Terhikkiin oppilaitoksen kautta.