6.9.2017

Sote-uudistus voidaan toteuttaa onnistuneesti – tutustu SuPerin malliin

Sote-uudistus on välttämätön, mutta nykyisillä suunnitelmilla se ei tule onnistumaan. Sosiaali- ja terveydenhuolto tulee kärsimään maakunnan rahanjaossa ja jäämään maakunnan vastuulle tulevien muiden tehtävien varjoon. Ennaltaehkäisevä työ ja erityisesti kotiin annettavat palvelut tulevat kärsimään eniten.

Sote-uudistus on irrotettava maakuntauudistuksesta. SuPer kannattaa demokraattisempaa mallia, kuntayhtymämallia, jossa myös pienempien kuntien ääni kuuluu. SuPer julkisti soten ”pelastuspaketin” ammattiosastojen puheenjohtajien neuvottelupäivillä 6. syyskuuta 2017.

Lue lisää aiheesta www.superliitto.fi/sote >>

Katso, kuuluuko sinun kuntasi voittajiin vai ns. nollakerhoon

SuPer on laskenut todennäköiset maakuntavaalien tulokset käyttäen pohjana viimeisiä eduskunta- ja kuntavaaleja sekä ottanut vertailulaskelmissa huomioon myös vaalitaktikoinnin. Katso maakuntavaltuustojen paikkajakoennuste ja kuntakohtaiset luvut www.superliitto.fi/sote >>