5.4.2019

SuPer-hoitaja saa työstä voimaa treenaamiseen

Lähihoitaja Milla Haahka edustaa Suomea fitness-kisoissa maailman huippujen joukossa. Parhaillaan hän valmistautuu 14. huhtikuuta järjestettäviin kisoihin Englannissa. Päivätyö Millalla on kehitysvammaisten asumisyksikössä.

– Saan työstä voimaa treenaamiseen. Työ katkaisee kaiken sen, mikä pyörii kuntosaliharjoittelun ympärillä. Vastaavasti hoitotyö on rankkaa ja salilla käynti vie ajatukset muualle, kuusi vuotta alalla työskennellyt Milla kertoo.

Hän tykkää vuorotyöstä ja uskoo, että terveelliset elämäntavat ja säännöllinen ruokarytmi auttavat jaksamaan. – Syön paljon kasviksia ja ihan tavallista ruokaa. Käyn salilla työvuorojen mahdollistamassa rytmissä.

Hevosen selästä Euroopan lavoille

Milla kilpaili esteratsastuksessa, kunnes kuntosali ja kehonmuokkaus alkoivat kiinnostaa enemmän. Ensimmäiseen fitness-kisaansa hän osallistui vuonna 2016. Seuraava kausi puolestaan oli kehityskausi, jolloin keskityttiin vain treenaamiseen.

Vuoteen 2018 Millalle mahtui kuusi kisaa, joista paras tulos oli seitsemäs sija Universe-kilpailussa. Sinne pääseminen on itsessään jo suuri kunnia. Universe on kansainvälinen ja vanhin kehonrakennuskilpailu maailmassa, jossa vain yksi suomalaisnainen on yltänyt Millaa korkeampaan sijoitukseen, hän oli silloin sijalla viisi.

Kisassa Milla joutui yllättäen vaihtamaan sarjaa ja joutui esiintymään uuden koreografian kanssa. – Se harmitti, koska kuusi parasta saa ammattilaisstatuksen. Ammattilaisilla on paremmat palkinnot.

Kisamatkoihin ja ravintolisiin menee euroja, mutta apua saa sponsoreilta. Jos ura ammattilaisena aukeaa, on viisainta muuttaa lähemmäs kisapaikkoja.

Millan uusperheeseen kuuluu avopuolison lisäksi kolme poikaa. Asumisesta ulkomailla on puhuttu hyvässä hengessä. Vastavuoroisesti Milla on valmis tukemaan 9-vuotiaan poikansa motocross-harrastusta. – Lajilla ei ole väliä, tärkeintä on että innostuu ja nauttii siitä mitä tekee.

30-vuotiaan Millan tavoitteet ovat Euroopan ja maailman huipulla. Pääasia on kuitenkin treenaaminen. Milla tietää, että terveelliseen fitness-harrastuksen taustalla on halu treenata ja kehittyä, ei kilpailu itsessään.

– Jatkaisin salilla käyntiä, vaikka kilpailu jäisikin. Se on mun intohimo ja nautin treenaamisesta.

Seuraa Millan kisamatkaa Facebookissa ja Instagramissa @millahaahka.

Milla Haahka

Fakta

Kuka: Milla Haahka, 30 vuotta
Ammatti: lähihoitaja
Työpaikka: kehitysvammaisten asumisyksikkö
Lajit: Bikini, Figure (body fitness)
Vuonna 2019: PCA-liiton em-karsinnat, Nabban maajoukkuepaikalla mm- ja Universe-kilpailuissa, syksyllä APCON-kisat.