12.5.2016

Taitaja2016: Lähihoitajalajin voittajat selvillä!

Ammattitaidon SM-kilpailun lähihoitajalajin voittajat ovat selvillä!
 
Kultaa voittivat Sonja Mutanen ja Satu Savilahti Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistosta (kuvassa keskellä), hopealle kirivät Lina Sundström ja Malin Sundström Yrkesakademin i Österbottenista (kuvassa vasemmalla) ja pronssipaikalle taituroivat Erika Rautio ja Ronja Marttinen Keudan ammattiopistosta. Onnea hienosta suorituksesta!
 
Taitaja2016 finaali järjestettiin Seinäjoella 10.-12.5.2016. 

Taitaja on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma ja näyteikkuna ammatillisen koulutukseen. Sen kilpailuihin osallistuu noin 400 opiskelijaa.

Lähihoitajalaji on ollut ensimmäisen kerran näytöslajina vuonna 2002 Imatralla. Vuonna 2003 lähihoitajalaji oli ensimmäisen kerran varsinaisena kilpailulajina. Lähihoitajalajissa kilpaillaan pareittain ja semifinaalien kautta finaaliin pääsee kahdeksan parasta paria. SuPer on ollut alusta alkaen mukana kehittämässä lähihoitajalajia.

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon perusteiden kiitettävän tason (K3) vaatimuksiin. Kilpailijoilta vaaditaan osaamista eri-ikäisten ja taustaltaan erilaisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kasvun ja kehityksen tukemiseen ja ohjaamiseen, hoitoon ja huolenpitoon sekä heidän kuntoutumisensa tukemiseen.

Mistä lähihoitajalajissa kilpaillaan? Pääset tutustumaan lähihoitajien kilpailutehtäviin Taitaja2016-sivulta täältä >>