9.8.2021

Työsuojeluvaalit lähestyvät – ryhdy työsuojeluvaltuutetuksi ja vaikuta!

Työsuojeluvaalit käydään kunta-alalla syys-joulukuussa ja yksityissektorilla marras-joulukuussa vuonna 2021. Vaaleissa valitaan työsuojeluvaltuutettu sekä ensimmäinen ja toinen varavaltuutettu. Kunta-alalla valinta tehdään vuosille 2022–2025 ja yksityisellä vuosille 2022–2023.

Työsuojeluvaltuutettu on työntekijöiden edustaja ja luottamushenkilö työpaikan turvallisuutta ja terveellisyyttä koskevissa asioissa. Valtuutetun valinta perustuu lakiin.

On tärkeää, että työpaikoilta löytyy superilaisia työsuojeluvaltuutettuja, jotka osaavat kertoa arjestaan esimiehille ja päättäjille. Epäkohtia voidaan oikoa vain, jos ne tunnetaan. Valtuutettuna olet vaikuttamassa siihen, miten työpaikallasi voidaan.

Ehdokkaaksi voi asettua kuka tahansa työpaikalla. SuPer järjestää tehtävään tarvittavan koulutuksen. Työsuojeluvaltuutetut valitaan työpaikoille, joissa työskentelee säännöllisesti vähintään kymmenen työntekijää. Yksityisellä sektorilla työsuojeluvaltuutetun kausi kestää kaksi vuotta ja kunnallisella neljä vuotta.
 
Älä epäröi – ryhdy työsuojeluvaltuutetuksi ja vaikuta!


Lisätietoa: 

SuPer: Työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutetut

Työturvallisuus ja työsuojelu: Toimialakohtaista tietoa, sosiaali- ja terveysala

Työsuojeluvaaliohje teollisuuden ja palvelualojen työpaikoille 2021

Kunta-alan työsuojelun yhteistoimintahenkilöstön valinta toimikaudeksi 1.1.2022 – 31.12.2025

SuPer-lehti: Työsuojeluvaltuutettu on turvallisuuden ja terveellisyyden ammattilainen (julkaistu 11.5.)