29.3.2017

Äänestämällä edistät tasa-arvoista yhteiskuntaa

Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta ja ennakkoäänestys alkaa tänään, 29.3. Viime kuntavaaleissa vuonna 2012 äänestysprosentti oli 58,3. Päästäänkö nyt parempiin lukemiin?

Demokratia ei ole itsestäänselvyys. Jos kansalaiset jättävät äänestämättä, demokratia kärsii. Tutkitusti hyvätuloiset äänestävät pienituloisia aktiivisemmin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että päätöksenteossa korostuvat hyvin toimeentulevien edut. Äänestämällä voit vaikuttaa tähän epäsuhtaan. On todellinen riski, että tuloerojen kasvaessa yhteiskunta hajaantuu yhä selkeämpiin, toisistaan erillään oleviin ryhmiin, joiden ajatukset eivät kohtaa. Äänestämällä estät yhteiskunnan eriarvoistumista.

Äänestämättä jättäminen on huono mielenilmaus. Kannattaa etsiä ehdokas, joka parhaiten ajaa asioita, jotka vastaavat sinun arvomaailmaasi. Jos oma ehdokas tulee valituksi, on viisasta pitää häneen yhteyttä kauden aikana ja seurata pitävätkö annetut lupaukset. Niistä kannattaa myös muistuttaa valittua päättäjää kauden aikana. Poliittista vaikuttamista ja osallistumista ei kannata rajata vain äänestämiseen.

On aika miettiä, mitä tulevilta vuosilta haluaa. Haluatko sinä rakentaa yhteiskuntaa, jossa autetaan heikoimmassa asemassa olevia? Ovatko lasten ja vanhusten oikeudet tärkeitä? Haluatko, että vanhuutta arvostetaan ja hyvään vanhustenhoitoon panostetaan? Onko ammatillisella osaamisella sinulle suuri arvo ja näetkö sen arvokkaana myös jatkossa? Mitä turvallisuus sinulle merkitsee? Haluatko estää syrjäytymistä? Onko työllisyys sinulle ykkösasia? Haluatko rakentaa suvaitsevaista yhteiskuntaa, jossa kunnioitetaan ihmisoikeuksia?

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, minkälaista yhteiskuntaa rakennamme. Kunnissa päätetään kansalaisia lähellä olevista asioista. Oma ääni kannattaa aina antaa! Myös äänestäjien kannattaa tehdä hyviä päätöksiä.

Sari Tirronen

tiedotuspäällikkö

 

Kommentit

Lähetä kommentti