30.1.2015 | SuPer-lehti tien päällä

Satuhieronta on osa päiväkodin arkea

Satuhieronta on tarinoiden, satujen ja mielikuvien yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Haukiputaalla sijaitsevassa päiväkoti Wilhelmiinassa satuhieronta otettiin arjen työkaluksi, kun lastenhoitaja Pia Pulkkinen opiskeli menetelmän sen kehittäjän Sanna Tuovisen vetämällä kurssilla.

Pian ryhmässä lapset ovat 3–5-vuotiaita. Ainakin muutaman kerran kuukaudessa lapset antavat toisilleen satuhierontaa joko pareina vuorotellen tai suuressa piirissä. Sitä voisi arvella, että tilanne riistäytyisi yleiseksi kaverin kutitteluksi ja mellastukseksi, mutta Pia vakuuttaa, että näin ei käy, sillä lapset keskittyvät täysin satuun. Ryhmä saadaan jopa rauhoitettua pikaisella satuhierontatuokiolla. Pia kertoo esimerkin siitä, kuinka satuhierontahetki on ollut alle kolmevuotiaallekin unohtumaton kokemus:

– Kun kävin vetämässä satuhierontahetken tuossa naapurissa pienten puolella, lapset tykkäsivät kovasti. Lauloin Leipuri Hiivaa ja lapset olivat pullia, joita työnsin uuniin ja vedin takaisin. Siitä meni varmaan puolisen vuotta, kun yksi ryhmän varmaan alle kaksivuotias tenava näki minut ja tokaisi: Leipuri Hiiva!

– Minä kysyin, että haluatko sinä satuhierontaa, ja poika nyökkäsi. Kysyin sitten, että miten mennään satuhieronta-asentoon, ja hän meni välittömästi lattialle makaamaan.
Pia sanoo hurahtaneensa täysin satuhieronnan maailmaan. Koulutuksessa hän sai itse tuntea, kuinka hyvältä kevytkin kosketus tuntuu.

Lue lisää satuhieronnasta helmikuun SuPer-lehdestä!
 

Kommentit

Lähetä kommentti