12.6.2024

Kolumni: Kiitos luottamuksesta!

Kiitos luottamuksesta!
Lämmin kiitos teille superilaiset jäsenet valinnastani puheenjohtajaksi!

On aika astua uudelle aikakaudelle Siljan jälkeen. Esitänkin tässä kohtaa ison kiitoksen Siljalle työstä SuPerin ja superilaisten hyväksi. Leppoisia oloneuvospäiviä, vaikka tiedänkin että et malta olla paikoillaan. Nauti kuitenkin edes vähän!

Työmaailma muuttuu vauhdilla ja meidänkin täytyy tulevaisuudessa pystyä muuttumaan, vaikka emme haluaisi: Löytää uudenlaisia toimintatapoja vastaamaan haasteisiin, unohtamatta superilaista ammattiylpeyttä.

Aktiivit sekä ammattiosastot ympäri Suomea, te olette meidän vahvuutemme. Perustyökalupakki on täynnä välineitä, mutta muutos vaati pitkäjänteistä työtä sekä sitoutumista uudella tavalla. Yhdessä kehittäminen ja toisiamme tukien olemme yhdessä enemmän ja näkyvämpi. Kukaan ei jaksa yksin eikä ole ”seppä syntyessään”.

Työkaverilta kannattaa välillä kysyä, mitä sinulle kuuluu. Kysymys saattaa pysäyttää pohtimaan omaa jaksamista ja kertoo, että työkaveri on toisissaan kiinnostunut minusta työkaverina. Pienellä teolla voi olla suuri merkitys.

Hyvinvointialueet hakevat vielä muotoaan, ja kestää varmasti vielä ensi vuoden, jotta alueet ovat saaneet yhdenmukaistettua toimintatavat sekä työkulttuurin. Yhteistoimintaneuvotteluja käydään monella alueella, kun haetaan tiukentuneeseen taloustilanteeseen säästöjä. Tärkeää on, että pystymme viestimään ja vaikuttamaan siihen, että superilaisia tarvitaan arjessa, jotta arki pyörii. Asiakkaat ja potilaat saavat laadukasta ja asianmukaista hoitoa ja hoivaa alueilla.

Tulevaisuus on haasteellinen monella tavalla. Hallitusohjelman päätösten vaikutuksia seurataan. Se, kuinka ne tulevat vaikuttamaan superilaisten arjessa, näkyy lomien jälkeen syksyn saapuessa. 

Tulevat neuvottelukierrokset eri superilaisilla sektoreilla haastavat meitä monelta osin sekä vaikeutuvat hallituksen toimenpiteiden myötä.  Tavoitteiden asettaminen yhdessä ammattiosastojen kanssa luo vahvan pohjan tuleville neuvotteluille. 

Sote -ja varhaiskasvatus tarvitsee edelleen tekoja ja arvostusta, ei vain sanoja, jotta veto- ja pitovoiman kestävyys säilyy tulevaisuudessakin.

Mukavaa kesää sekä rentouttavaa lomaa!

Päivi