27.9.2017

TEM:Työttömien työnhakijoiden määrä väheni elokuussa

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa yhteensä 288 700 työtöntä työnhakijaa. Se on lähes 54 000 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita ja nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä säilyi ennallaan

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin elokuun aikana 51 300 eli sama määrä kuin edellisen vuoden elokuussa. Kaikkiaan TE-toimistoissa oli elokuussa avoinna 89 100 työpaikkaa.

Tilastokeskus: Työttömyysaste 7,5 prosenttia

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli elokuussa 7 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 70,5 prosenttia, mikä on 0,6 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden elokuussa.

Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 202 000, mikä oli 7 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,5 prosenttia eli 0,2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.
 

Tutustu tarkemmin Työllisyyskatsaukseen >>

Lisää tietoa työnvälitystilaston ja työvoimatutkimuksen keskeisistä eroista >>

Tilastokeskuksen ja TEM:n yhteisjulkistus >>