15.10.2020

THL kerää listaa koronajäljitystyöstä kiinnostuneista

THL kerää listaa jäljitystyöstä kiinnostuneista – tarjolla tukea kuntien ja sairaanhoitopiirien tartunnanjäljitystyöhön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kokoaa yhteystietolistaa julkisen sektorin ulkopuolella toimivista henkilöistä, organisaatioista ja yhteisöistä, jotka olisivat kiinnostuneita osallistumaan kuntien ja sairaanhoitopiirien COVID-19-tartunnanjäljitystyöhön.

THL toimii yhteystietojen kerääjänä ja välittäjänä, mutta ei esimerkiksi tarkasta listalle ilmoittautuneiden soveltuvuutta jäljitystyöhön. Sairaanhoitopiirit ja kunnat vastaavat tartunnanjäljitystyöstä, arvioivat mahdollisen lisähenkilöstön tarpeen ja vastaavat henkilöiden valinnasta. 

Kuinka voi ilmoittautua listalle ja mistä saa listalla jo olevien yhteystietoja?

  • Julkisella sektorilla työskentelevät voivat olla suoraan yhteydessä omaan organisaatioonsa.

THL:n tavoitteena on tukea kuntia ja sairaanhoitopiirejä jäljityksessä tarvittavan henkilöstön löytämisessä. Kunnat ja sairaanhoitopiirit voivat pyytää yhteystietolistan sähköpostitse osoitteesta koronajaljitystuki(a)thl.fi.  

Koronavirustartuntojen jäljitys -koulutuksen suorittanut jo 2000 henkilöä  

Tampereen yliopiston, Itä-Suomen yliopiston ja THL:n yhdessä toteuttamalle Koronavirustartuntojen jäljitys -kurssille on ilmoittautunut jo yli 4000 ihmistä. Kurssin suorittaneita on lähes 2000.

Kurssin suorittaminen kannattaa, koska koronaviruksesta opitaan koko ajan lisää ja myös jäljitystyönkäytännöt kehittyvät. Myös kurssin materiaalia pidetään ajan tasalla tiedon lisääntyessä. Jatkossa mukana on tietoa muun muassa koronavilkusta sekä jäljitystyön kokemuksista. Koulutus on maksuton ja avoin kaikille.

THL:n tiedote 14.10.2020

Lue myös