Mistä apua ongelmatilanteisiin?

Työsuhteen, työajan, palkan tai työsuojelun ongelmiin liittyvät asiat sekä usein kysytyt kysymykset.


Ammattiin, ammatilliseen koulutukseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen kuuluvat asiat sekä opiskelija- ja oppilaitosyhteistyö.


Jäsensivuille kirjautuminen, jäsentietojen päivitys sekä usein kysytyt kysymykset.


SuPerista erillinen organisaatio Super työttömyyskassa käsittelee päivärahoihin liittyvät hakemukset ja kysymykset.  

 


Työsuhde ja edunvalvonta

Sopimusedunvalvonta

Edunvalvontayksikkö huolehtii SuPerin jäsenten oikeusturvasta työhön liittyvissä erimielisyyksissä sekä jäsenten sosiaalis-taloudellisesta edunvalvonnasta valtakunnallisesti ja paikallisesti.

Sopimusedunvalvontaan kuuluvat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelutoiminta, työlainsäädäntö sekä eläkeasiat ja muu sosiaaliturva. Myös yhteistoiminta- ja työturvallisuusasiat ovat osa sopimusedunvalvontaa.Ongelmatilanteessa seuraa ohjeita:

Työ ja työolot

Jos sinulla on kysyttävää työtäsi tai työoloja koskevassa asiassa, ota ensiksi yhteyttä esimieheesi. Jos esimiehesi ei voi auttaa, tai teillä on erilaiset näkemykset asiasta ja haluat tietää työehtosopimuksen tulkinnasta, käänny luottamusmiehesi puoleen.


Työ- tai virkaehtosopimukset

Jos kyseessä on paikallisneuvotteluasia eli työ- tai virkaehtosopimuksen tulkintaa koskevaa riita-asia, käänny luottamusmiehesi tai oman ammattiosastosi puheenjohtajan puoleen. Luottamusmiehen nimi ja yhteystiedot löytyvät työpaikkasi henkilökunnan ilmoitustaululta tai ammattiosastosi omilta www-sivuilta.


Työympäristö 

Jos kyseessä on työsuojeluasia eli työympäristöä koskeva fyysinen tai henkinen ongelma, ota yhteyttä työsuojeluvaltuutettuusi.

Jos kyse on yhteistoiminnassa sovittavista työympäristö- tai muista työpaikkaa koskevista asioista (yt-neuvottelujen pyytäminen), ota yhteyttä yt-edustajaasi.


SuPerin antama oikeusapu

Liiton lakimiehet antavat jäsenille oikeusapua, ja vievät tarvittaessa asian tuomioistuimen ratkaistavaksi. Joskus jutut voidaan antaa myös ulkopuolisten asianajajien hoidettaviksi.

Liiton oikeusapu rajoittuu työ- ja virkasuhderiitoihin. Tällöin esimerkiksi perhe- ja perintöoikeudelliset sekä kauppaoikeudelliset jutut jäävät oikeusavun ulkopuolelle. Näissä asioissa auttavat mm. kunnalliset oikeusaputoimistot.

Oikeusapu on jäsenelle pääasiassa maksutonta. Joissain tapauksissa jäsen voi joutua maksamaan oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuden.

Oikeusapua tarvitsevan on ensin käännyttävä liiton lakimiesten puoleen oikeusturvan tarpeen selvittämiseksi.

Jos asiasi vaatii erityisosaamista, ota yhteys SuPerin edunvalvontayksikköön. Kaikki tiedot ovat luottamuksellisia. Otathan ensisijaisesti yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

EDUNVALVONTAYKSIKÖN YHTEYSTIEDOT

Sähköpostiin tuleviin kysymyksiin pyritään vastaamaan kohtuullisessa ajassa. Vastausaikaan vaikuttaa mm. itse kysymys ja sen laajuus sekä vastaajina toimivien asiantuntijoiden sen hetkinen työmäärä. Yhteydenottolomakkeeseen tulleisiin pyyntöihin pyritään vastaamaan normaalitilanteessa 3–4 työpäivän kuluessa.

Täytä yhteydenottolomake »

Sähköposti: edu@superliitto.fi

Puhelinpalvelu arkisin klo 9–13.

Huom! Puhelinpalvelu on tarkoitettu vain SuPerin jäsenille. Jäsenyys tarkistetaan puhelun alussa.

Palvelunumerot:
Kuntasektorilla työskenteleville 09 2727 9160
Yksityissektorilla työskenteleville 09 2727 9171


 

Ammatillinen edunvalvonta

Kehittämisyksikkö

Kehittämisyksikkö vastaa SuPerin jäsenten ammatillisesta edunvalvonnasta valtakunnallisesti ja paikallisesti. Paikallisissa ammatillisen edunvalvonnan ongelmatilanteissa kehittämisyksikkö toimii ensisijaisesti ammattiosastojen ja luottamusmiesten tukena. Ammatilliseen edunvalvontaan kuuluu lähi- ja perushoitajien ammattiin, ammatilliseen koulutukseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen kuuluvat asiat, kuten henkilöstömitoitus, osaaminen ja osaamisen käyttö sekä ulkomailla työskentely. Kehittämisyksikkö tekee yhteistyötä koulutuksen järjestäjien kanssa. Ongelmatilanteessa seuraa ohjeita:

Voit myös olla itse yhteydessä suoraan kehittämisyksikköön kera@superliitto.fi mikäli työpaikallasi ei ole työsuojeluvaltuutettua, luottamusmiestä tai et saa yhteyttä ammattiosastoosi.
 

Kehittämisyksikön yhteystiedot

Ammatilliseen edunvalvontaan liittyvissä kysymyksissä voit soittaa päivystävälle asiantuntijalle.

Palvelunumero: 09 2727 9170 

Puhelinpalvelu arkisin klo 913.

Sähköposti: kera@superliitto.fi.

 


Jäsenasiat ja jäsenmaksut 

SuPerin jäsenyksikkö palvelee ja opastaa jäseniä jäsenyysasioissa. Jäsenyksikössä käsitellään SuPerin jäsenyyteen, jäsentietoihin ja jäsenmaksuihin liittyvät asiat. Jäsenyksikkö ylläpitää jäsentietojärjestelmää ja vastaa sen hallinnasta.

Miten kirjaudun Oma SuPeriin

Pääset kirjautumaan Oma SuPeriin tästä »
Kirjautumisen löydät myös verkkosivun oikeasta ylälaidasta. Sähköisten jäsenpalveluiden (Oma SuPer, Aktiivin SuPer ja SuPer Tilaisuudet) käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

En tiedä jäsennumeroani

Käyttäjätunnuksesi löydät jäsenkortistasi tai SuPer-lehtesi takakannen osoitekentästä. Jos kumpaakaan ei löydy, saat jäsennumeron selville myös soittamalla jäsenyksikköön puhelin 09 2727 9140 (ma–pe klo 9–13.)

Olen unohtanut salasanan

Ohjeet uuden salasanan tilaamiseksi löydät kirjautumissivulta » 
 

Jos asioit yleisellä päätteellä esim. kirjastossa, tyhjennä selaimesi välimuisti käytön jälkeen. Näin varmistat, etteivät luottamukselliset tietosi jää selaimen välimuistiin.

Jäsenmaksut

Työssä olevan varsinaisen jäsenmaksun suuruus on 1,2 % bruttopalkasta. Bruttopalkkaan lasketaan kaikki lisät sekä loma-ajan tulot. Jäsenmaksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun.

Jäsenmaksujen ja jäsenmaksutietojen muutokset

SuPerin jäsenmaksut määritellään kalenterivuosittain. Mikäli jäsenmaksuperusteesi muuttuu tai haet jäsenmaksuvapautusta mm. äitiys- isyys- tai vanhempainvapaan, hoitovapaan ja palkattoman sairausloman ajalta, ilmoitathan siitä jäsenmaksutietojen muutoslomakkeella. Voit ilmoittaa myös muista muutoksista, kuten uudesta työnantajasta tai yhteystietojen muutoksesta samalta sivulta löytyvillä lomakkeilla tai Oma SuPerissa, lue lisää jäsentietojen päivittämisestä

Jäsenasiat

Tarvitsen uuden jäsenkortin

Voit tilata uuden kortin lähettämällä sähköpostia jäsenyksikköön salatun yhteyden kautta https://securemail.superliitto.fi/

 

SuPer-lehti / kalenteri / muu postitse saapuva ei ole saapunut

Voit lähettää sähköpostia jäsenyksikköön salatun yhteyden kautta https://securemail.superliitto.fi/
Kerrothan viestissä myös ajantasaiset yhteystietosi. Huomaa, että SuPer-lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa ja heinäkuun ajan lehti on tauolla.

Jäsenyksikön yhteystiedot

Jäsenasioita voit hoitaa Oma SuPerin kautta, sähköisillä lomakkeilla tai puhelimitse.

Puhelinpalvelu arkisin mape klo 913. Muutokset ovat mahdollisia.
Puhelin 09 2727 9140

Sähköpostit pyydämme lähettämään salatun yhteyden kautta https://securemail.superliitto.fi/

Osoite:
SuPer, jäsenyksikkö
Ratamestarinkatu 12
PL 112
00521 HELSINKI
 


Super työttömyyskassa

SuPer ja Super työttömyyskassa ovat kaksi erillistä organisaatiota. Liitto ei siis käsittele työttömyyskassan hakemuksia. Työttömyyskassaan liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan Super työttömyyskassaan, joka palvelee sinua osoitteessa www.supertk.fi

Sivulta löydät päivärahalaskurin, usein kysytyt kysymykset päivärahasta ja vuorotteluvapaasta sekä lisätietoja kassan toiminnasta.

Super työttömyyskassan yhteystiedot

puhelinnumero 09 2727 9377. Puhelinaika arkisin klo 9–13.

Sähköinen asiointi - Nettikassa, palautelomake

Hakemusten postitusosoite: Super työttömyyskassa, PL 117, 00521 HELSINKI

Käyntiosoite: Kellosilta 3, Itä-Pasila, Helsinki. Toimisto on avoinna arkisin klo 8.30–16.