Ammattinimikkeen rekisteröinti

Lähihoitaja, rekisteröidy sekä Terhikkiin että Suosikkiin

Lähihoitaja on nimikesuojattu terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattihenkilö. Nimikesuojaus haetaan Valvirasta rekisteröitymällä terveydenhuollon ammattihenkilörekisteri Terhikkiin ja sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteri Suosikkiin.

SuPer suosittelee, että valmistuvat lähihoitajat rekisteröityvät heti molempiin rekistereihin. Myös varhaiskasvatuksessa työskentelevien lähihoitajien kannattaa rekisteröityä.

Rekisteröintiä haetaan kätevästi Valviran sähköisessä asioinnissa. Paperiasiakirjoja ei tarvita, vaan ammattinimikettä koskevan hakemuksen käsittely hoituu palvelussa sähköisesti alusta loppuun. Lisäksi hakija saa sähköpostiinsa kuittauksen sähköisen hakemuksen jättämisestä. Kuittauksessa on mainittu hakemuksen jättöpäivä, diaarinumero sekä linkki, josta hakemuksen käsittelyä voi seurata.

Lähihoitajan rekisteröinti Terhikki-rekisteriin suomalaisen koulutuksen perusteella 50 €.

Lähihoitajan rekisteröinti Suosikki-rekisteriin suomalaisen koulutuksen perusteella 50 €.

Hakemusten käsittelyaika on maksimissaan 30 arkipäivää siitä, kun hakemus on saapunut Valviraan.

Oppilaitosten toimittamien yhteisvahvistuslistojen käsittely on päättynyt kesäkuussa 2020.

Kodinhoitajan ja kehitysvammaistenhoitajan nimikesuojausta koskevan hakemuksen voi tehdä sähköisen asioinnin kautta tai paperihakemuksena. Valvira suosittelee paperihakemuksen tekemistä, sillä jäljennös tutkintotodistuksesta tulee joka tapauksessa toimittaa postitse.

Lisätietoja www.valvira.fi