4.5.2023

SuPer on antanut lakkovaroituksen yksityiselle sosiaalipalvelualalle – lakkovaroituksen piirissä kohdennetut varhaiskasvatuksen yritykset

SuPer on antanut tänään lakkovaroituksen yksityiselle sosiaalipalvelualalle. Lakkovaroituksen piirissä ovat yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta (SOSTES) noudattavat kohdennetut varhaiskasvatuksen yritykset. Lakko on ilmoitettu alkavaksi 23.5.2023 kello 00:01 ja se koskee tämän jälkeen alkavia työvuoroja. Lakko on ilmoitettu päättyväksi 24.5.2023 kello 23:59.

Lakkovaroituksen piirissä ovat ilmoitetuissa yksiköissä kaikki työsopimussuhteiset SuPerin jäsenet, joiden työsuhteissa sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Lakkovaroituksen piirissä ovat kaikki työpaikat, jotka toimivat alla olevien yritysten alaisuudessa. Kyseisissä lakkokohteissa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä tehtävä työ on lakonalaista työtä.

Norlandia-konserni:

Norlandia Päiväkodit Jyvässeutu Oy
Norlandia Päiväkodit Oy
Tähtipäiväkodit Oy
Norlandia Suomi Oy
Kettulan Päiväkoti Ulvila Oy
Kettulan Päiväkoti Oy
Niiwester Oy
Tenavat Myötätuulessa Oy

Pilke Päiväkodit:

Dibber Early Education Finland Oy
Pilke päiväkodit Oy
Kaunis Kaniini Oy
Päiväkoti Kirsikkapuu Oy
Nummenharjun Päiväkoti Oy
Päiväkoti Hiirulainen Oy
Lasten Päiväkoti Sinikello Oy
Lasten Päiväkoti Omppu Oy
Junior Daycare Oy
Pilke playschool Oy
Junodel Oy
Muksulanmäki Oy
Pilke Valonkatu Oy
Päiväkoti Kotola Oy
The International Childcare & Education Centre Play’n’Learn Oy
Pilke lasten kotihoito Oy
Sivukadun Avopalvelu Oy (Perhepalvelut)
Taiga Child Oy
Pilke Päiväkodit Etelä Oy

Sateenkaari koto Oy:

Sateenkaari koto Oy

Touhula:

Touhula Leikki Oy
Touhula Ilo Oy
Touhula Nauru Oy
Touhula Hymy Oy
Touhulan Virne Oy
Touhulan Riemu Oy
Touhulan Onni Oy
Touhulan Huvi Oy
Touhulan Hassu Oy

Verkanappulat:

Verkanappulat Oy
Apula Oy
Lastentalo Mukulax
Montessori-päiväkoti Aurinkoleijona Oy

Työntekijöiden lakko-oikeus on perusoikeus, joka pohjautuu perustuslakiin ja Suomea sitoviin kansainvälisiin sopimuksiin.

Työehtosopimusneuvottelut päätettiin 28.4. Sote ry:n toimesta. Työnantajapuolella ei ollut valmiutta sopia riittävistä palkankorotuksista, joilla turvattaisiin työntekijöiden saatavuus. Sote ry asetti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityiselle sosiaalipalvelualalle 2.5.2023.

– SuPer vaatii samasta työstä samaa palkkaa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla tehty työ on yhtä arvokasta kuin julkisella sektorilla tehty vastaava työ. Varhaiskasvatuksessa on erittäin suuri henkilöstöpula, joka on korjattava pikaisesti. Alan veto- ja pitovoimaa on parannettava merkittävästi, SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola kertoo.

Lisätietoja:

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, p. 050 5275 085

___________

Sivua on päivitetty 4.5. klo 16.44 ja tiedotetta on tarkennettu seuraavasti: Lakko on ilmoitettu alkavaksi 23.5.2023 kello 00:01 ja se koskee tämän jälkeen alkavia työvuoroja.