SuPer EI hallitusohjelmalle

SuPer vastustaa hallitusohjelman tavoitteita heikentää työntekijän asemaa

Hallitusohjelmassa on useita heikennystavoitteita, jotka kohdistuvat voimakkaimmin naisvaltaisille aloille. Heikennyksiä esitetään työntekijän asemaan ja kansalaisten sosiaaliturvaan. Hallitus haluaa muun muassa rajoittaa työtaisteluoikeutta ja estää sopimusvapautta koskien palkankorotuksia, helpottaa työntekijän irtisanomista sekä lisätä määräaikaisia työsuhteita ja paikallista sopimista työpaikoilla. Nämä toimet heikentävät työelämän houkuttelevuutta sekä työntekijöiden toimeentuloa ja työhyvinvointia. 

Hallituksen tavoitteena on edistää vientivetoisen työmarkkinamallin syntymistä. SuPerin mukaan vientivetoinen työmarkkinamalli vaarantaisi ja jopa estäisi hoitoalan epäkohtien korjaamisen ja romuttaisi sopimuskulttuurin. Koulutetun henkilöstön saatavuutta parannetaan kehittämällä vetovoimatekijöitä, ei polkemalla työntekijöiden oikeuksia.

SuPer ei hyväksy hallituksen esityksiä, joilla heikennetään superilaisten asemaa ja oikeuksia.  

Seuraa SuPerin kanavia, joissa tiedotamme ajankohtaisesta tilanteesta ja mahdollisista toimista.   


Työmarkkinaosapuolet tapasivat Kesärannassa – Valtiosihteeri nimetty selvittämään neuvottelumahdollisuuksia 

Lue lisää aiheesta 

Tiedote (6.3.) SuPer sanoo edelleen EI hallitusohjelmalle


Poliittinen lakko varhaiskasvatuksessa 13.–14.2.2024

SuPer julisti poliittisen lakon pääkaupunkiseudun ja tiettyjen kaupunkien varhaiskasvatukseen 13.–14.2. Lakko toteutettiin työnseisauksena kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä julkisella ja yksityisellä sektorilla seuraavissa kaupungeissa tai kunnissa: Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Vaasa, Mustasaari, Rovaniemi, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Turku ja Pori.


SuPer oli mukana palkansaajien Stop NYT! -mielenosoituksessa 1.2.2024 

Arviolta 13 000 palkansaajaa kerääntyi 1.2. Helsingin Senaatintorille osoittamaan mieltä hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvaleikkauksia vastaan. Mielenosoituksen järjestivät palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK. 

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.


Pääkaupunkiseudun varhaiskasvatus oli lakossa 31.1.–1.2.2024

SuPer julisti poliittisen lakon kaikille julkisena tai yksityisenä palveluna järjestetyille Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien alueella sijaitseville varhaiskasvatuksen työpaikoille. Lakko järjestettiin 31.1.–1.2.2024. Poliittisella lakolla vastustettiin hallituksen työelämäheikennyksiä. Lue tarkemmin täältä.

SuPer maksaa lakkoavustusta lakkoon osallistuneille jäsenilleen. Lue lisää lakkoavustuksesta ja sen hakemisesta. 


STTK:n ja jäsenliittojen Kohtuus kaikessa -mielenosoitus järjestettiin 18.11.2023 Helsingissä. Lue lisää täältä.


Näin hallitus aikoo heikentää työntekijän asemaa 


Mitä mieltä sinä olet hallitusohjelmasta?

Superilainen, haluamme kuulla ajatuksiasi hallitusohjelman heikennystavoitteista. Mikä sinua mietityttää, hermostuttaa, jopa turhauttaa? Miten hallituksen toimet toteutuessaan tulevat näkymään sinun elämässäsi, työyhteisössä tai perheesi hyvinvoinnissa?

Anna äänesi kuulua. Haastamme kaikkia superilaisia osallistumaan tähän merkittävään yhteiskunnalliseen keskusteluun, jonka seuraukset tulevat näkymään kaikkien palkansaajien elämässä vuosia eteenpäin. Jos olet halukas, voit nostaa äänesi myös sosiaalisessa mediassa. Alla voit ladata omaa sometustasi varten SuPer EI hallitusohjelmalle -kuvia kolmessa eri some-optimoidussa koossa. 

SuPer_EI_hallitusohjelmalle_nelio.png
​SuPer_EI_hallitusohjelmalle_pysty.png
​SuPer_EI_hallitusohjelmalle_vaaka.png

Lisäksi voit käyttää SuPer EI hallitusohjelmalle -tunnusta animoituna digi-tarrana (sticker) kaikissa sosiaalisen median kanavissa, missä tarroja käytetään. Etsi hakusanalla ”superliitto”. Käytäthän asiasanaa #SuPerEIhallitusohjelmalle, kun sometat ja muista aina tägätä @superliitto julkaisuihin.

Muistathan, että some-käyttäytymiseen pätevät samat säännöt kuin normaaliin keskusteluun. Keskustele ja kommentoi hyvässä hengessä. Vaikka somessa sinua saattavat seurata lähinnä lähimmät ystäväsi, on se myös kanava tuhansille muille, jotka voivat nähdä viestit ja kuvat, joita verkkoon lataat. Lue lisää >>

Videolla SuPerin ammattiosastojen puheenjohtajat näyttävät mallia ja kertovat mikä, mikä hallitusohjelman heikennyksistä on heille ehdoton EI!

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.


Tutustu tiedotteisiin ja artikkeleihin: