SuPer EI hallitusohjelmalle

SuPer vastustaa hallitusohjelman tavoitteita heikentää työntekijän asemaa

Hallitusohjelmassa on useita heikennystavoitteita, jotka kohdistuvat voimakkaimmin naisvaltaisille aloille. Heikennyksiä esitetään työntekijän asemaan ja työttömyysturvaan. Hallitus haluaa muun muassa rajoittaa työtaisteluoikeutta ja estää sopimusvapautta koskien palkankorotuksia, helpottaa työntekijän irtisanomista sekä lisätä määräaikaisia työsuhteita ja paikallista sopimista työpaikoilla.

Nämä toimet heikentävät työelämän houkuttelevuutta sekä työntekijöiden toimeentuloa ja työhyvinvointia. Ne jopa lyhentävät työuria.

SuPer ei hyväksy hallituksen esityksiä, joilla heikennetään superilaisten asemaa ja oikeuksia. Myöskään keskusjärjestö STTK ei hyväksy hallituksen työelämäkirjauksia. STTK ja sen puheenjohtaja Antti Palola pohtivat mahdollisia jatkotoimia jäsenjärjestöjensä, mm. SuPerin kanssa. Keskusjärjestöjen yhteiset toimet ovat mahdollisia.

Seuraa SuPerin kanavia, joissa tiedotamme ajankohtaisesta tilanteesta ja mahdollisista toimista.

STTK:n ja jäsenliittojen Kohtuus kaikessa -mielenosoitus järjestettiin 18.11.2023 Helsingissä. Lue lisää täältä.

Näin hallitus aikoo heikentää työntekijän asemaaSuPer EI hallitusohjelmalle -jäsenwebinaari

Jäsenet olivat liikkeellä runsain luvuin SuPerin 4.10. järjestetyssä jäsenwebinaarissa. Webinaarissa käytiin läpi, miten hallitusohjelma vaikuttaa superilaisiin ja liiton vaikuttamistoimia hallitusohjemaan liittyen. Tilaisuuden avasi keskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, jonka jälkeen seurasi monipuolinen ja asiantunteva keskustelu SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan, kehittämisjohtaja Jussi Salon ja sopimusasiantuntija Teemu Hiilisen kesken. Lue lisää >> 

Webinaari on katsottavissa tallenteena SuPerin verkkokoulutusympäristö Skarpissa. Kirjaudu >>


Mitä mieltä sinä olet hallitusohjelmasta?

Superilainen, haluamme kuulla ajatuksiasi hallitusohjelman heikennystavoitteista. Mikä sinua mietityttää, hermostuttaa, jopa turhauttaa? Miten hallituksen toimet toteutuessaan tulevat näkymään sinun elämässäsi, työyhteisössä tai perheesi hyvinvoinnissa?

Anna äänesi kuulua. Haastamme kaikkia superilaisia osallistumaan tähän merkittävään yhteiskunnalliseen keskusteluun, jonka seuraukset tulevat näkymään kaikkien palkansaajien elämässä vuosia eteenpäin. Jos olet halukas, voit nostaa äänesi myös sosiaalisessa mediassa. Alla voit ladata omaa sometustasi varten SuPer EI hallitusohjelmalle -kuvia kolmessa eri some-optimoidussa koossa. 

SuPer_EI_hallitusohjelmalle_nelio.png
​SuPer_EI_hallitusohjelmalle_pysty.png
​SuPer_EI_hallitusohjelmalle_vaaka.png

Lisäksi voit käyttää SuPer EI hallitusohjelmalle -tunnusta animoituna digi-tarrana (sticker) kaikissa sosiaalisen median kanavissa, missä tarroja käytetään. Etsi hakusanalla ”superliitto”. Käytäthän asiasanaa #SuPerEIhallitusohjelmalle, kun sometat ja muista aina tägätä @superliitto julkaisuihin.

Muistathan, että some-käyttäytymiseen pätevät samat säännöt kuin normaaliin keskusteluun. Keskustele ja kommentoi hyvässä hengessä. Vaikka somessa sinua saattavat seurata lähinnä lähimmät ystäväsi, on se myös kanava tuhansille muille, jotka voivat nähdä viestit ja kuvat, joita verkkoon lataat. Lue lisää >>

Videolla SuPerin ammattiosastojen puheenjohtajat näyttävät mallia ja kertovat mikä, mikä hallitusohjelman heikennyksistä on heille ehdoton EI!

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.


Tutustu tiedotteisiin ja artikkeleihin: