12.3.2020

Ota käyttöösi lääkehoidon onnistumisen tarkistuslista LOTTA

Lääkehoidon päivää vietetään 12.3.2020 teemalla ”Lääkehoito hallussa?”. Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on rohkaista lääkkeiden käyttäjiä keskustelemaan lääkehoidostaan ja huomioimaan sen vaikutuksia. Myös terveydenhuollon ammattilaisia kannustetaan kysymään asiakkailta lääkehoidon onnistumisesta sekä neuvomaan ja tukemaan lääkkeiden käyttäjiä hoidon onnistumiseksi.

Lääkehoidon onnistumisen tarkistuslista LOTTA on kehitetty Helsingin yliopiston tutkijoiden toimesta. Tarkistuslistan avulla lääkkeen käyttäjä voi itse varmistaa, että lääkehoidon toteutus on kunnossa.

Tarkistuslista on tarkoitettu iäkkäille, yli 65-vuotiaille lääkkeiden käyttäjille ja sen voi täyttää iäkäs itse tai yhteistyössä läheisen kanssa. Mikäli tarkastuslistaa täytettäessä iäkkäälle herää lääkehoitoon liittyviä kysymyksiä, häntä ohjeistetaan keskustelemaan niistä apteekin henkilökunnan tai oman hoitoyksikön lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa.

SuPerin tiedote: SuPerin Paavola: Hoitajien ammattitaito vaikuttaa lääkehoidon onnistumiseen

Superilaiset Aila Moksi, Meri Kujanpää ja Sisko Metso kertaavat Lääkehoidon päivän keskeisiä viestejä alan opiskelijoille:

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.

 

Lue myös SuPerin sivuilta: Turvallinen lääkehoito