Luottamusmiesvaalit

Oletko SuPerin varsinainen jäsen ja haluat vaikuttaa työpaikkasi asioihin ja olla työntekijöiden tukena? Lähde ehdolle luottamusmiesvaaleihin! 

Mikä on luottamusmies?

Luottamusmies on SuPerin varsinainen jäsen, joka haluaa toimia työkavereidensa edunvalvojana. Hän tuntee tarvetta hoitaa yhteisiä asioita ja haluaa, että työpaikalla noudatetaan mm. työehtosopimuksessa sovittuja asioita.

Hän on työskennellyt jonkin aikaa työpaikassaan ja haluaa kehittää työyhteisöä sekä toimia työpaikkansa työolojen vahvistajana.

SuPer kouluttaa kaikki luottamusmiehet ja on tukena luottamusmiestehtävien hoitamisessa.

Mitä luottamusmies tekee?

Luottamusmies on superilaisten ensisijainen tuki työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. Hänet on koulutettu tulkitsemaan työehtosopimuksia ja neuvottelemaan asioista.

Niin julkisen kuin yksityissektorin luottamusmiehet neuvottelevat työnantajan kanssa henkilöstöä koskevista asioista. Luottamusmiehet ovat osaltaan mukana kehittämässä työyhteisöä edustamiensa työntekijöiden sekä työnantajan kanssa.

He huolehtivat siitä, että työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti. He neuvovat ja tukevat jäseniä työelämässä ja sen muutostilanteissa. Luottamusmies toimii luottamuksellisesti ja yhteydenotto häneen on nopein tapa saada vastaus kysymyksiin.

Luottamusmiesvaalit?

Julkisen sektorin luottamusmiesvaalit käytiin syksyllä 2023. Niistä saat tarkempaa tietoa täältä.

Luottamusmiesvaalit käytiin syksyllä 2022 yksityisellä sektorilla. Yksityissektorin vaaleihin osallistuivat yksityisten työnantajien palveluksessa olevat superilaiset jäsenet yhdessä Sote ry:n muiden liittojen kanssa.

Vaaleihin voivat osallistua vain SuPerin varsinaiset jäsenet, joiden jäsentiedot ovat kunnossa. Tarkista jäsentietosi Oma SuPerissa tai Liity jäseneksi SuPeriin

Mikä on sinun luottamusmiesvaalisi?

Yksityissektorin luottamusmiesvaalisivulle tästä