Tule mukaan!

AmmattiosastokukkaAmmattiosasto on alueen superilaiset yhteen kokoava voima ja jäsentensä paikallinen edunvalvoja. Ammattiosasto vastaa muun muassa kuntasektorin luottamusmiesten valinnoista. Jos sinulla tulee kysyttävää esimerkiksi työsopimuksestasi, työajoistasi tai palkka-asioistasi, voit kääntyä luottamusmiehen puoleen, joka auttaa sinua työelämän kiemuroissa.

Ammattiosastolla on myös tärkeä rooli ammatillisessa edunvalvonnassa. Ota yhteyttä omaan ammattiosastoosi, jos sinua pohdituttaa esimerkiksi työpaikkasi lääkehoidolliset asiat, mitoitukset tai osaamisen käyttö.

Ammattiosastot järjestävät myös paljon kivoja tapahtumia, retkiä ja koulutuksia, joihin sinun kannattaa lähteä mukaan. Tapahtumat ovat sinulle todella edullisia ja usein jopa maksuttomia.

Ammattiosasto:

  • neuvottelee ja tekee paikallisia sopimuksia työnantajan kanssa
  • huolehtii erimielisyysneuvotteluista työpaikoilla
  • osallistuu työpaikkojen toiminnan kehittämiseen 
  • toimii työpaikan luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen apuna ja tukena
  • hoitaa alueellaan suhteet mm. työnantajiin, oppilaitoksiin, muihin järjestöihin ja lehdistöön
  • pitää huolen siitä, että jäsenet saavat työskennellä koulutustaan ja kokemustaan vastaavissa tehtävissä ja että jäsenillä on tasavertaiset mahdollisuudet kehittää itseään ammatillisesti.
  • huolehtii jäsentensä ammatillisesta edunvalvonnasta.

 

Ammattiosastossa tarvitaan monenlaisia toimijoita

Ammattiosaston aktiiviset toimijat pitävät ammattiosaston pyörät pyörimässä. Ammattiosastotoimijoiden ydinjoukon muodostaa ammattiosaston hallitus.

Hallituksen jäsenten lisäksi ammattiosastossa tarvitaan monia muitakin tärkeitä toimijoita vastaamaan esimerkiksi opiskelijatoiminnasta, jäsenhankinnasta, tiedottamisesta ja jäsenasioista.

Ammattiosastoilla on myös erilaisten luottamustehtävien hoitajia, kuten luottamusmiehiä ja työsuojeluvaltuutettuja, jotka toimivat superilaisten työpaikoilla. Jäsenet valitsevat heidät vaaleilla, ja heidän toimikautensa on rajoitettu tehtävästä riippuen. Lue lisää luottamushenkilöiden valinnasta ja tehtävistä.

ammattiosaston toimintaa  ammattiosaston toimintaa

”Haluan mukaan! Mitä pitää osata ja mistä saan lisätietoa?”

Ammattiosastotoimijaksi ryhtyminen ei edellytä erityisosaamista tai aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Into, kiinnostus ja halu vaikuttaa oman ammattiosaston toimintaan ovat hyvän toimijan ominaisuuksia. Tehtävien hoitamiseen saa koulutusta liitosta ja liitto myös korvaa koulutuksista aiheutuvat kustannukset erillisen ohjeistuksen mukaan.

Tutustu lisää liiton tarjoamiin mahtaviin järjestökursseihin.

Lisätietoja ammattiosastotoiminnasta kannattaa kysyä omasta ammattiosastosta.

Voit tarkistaa oman ammattiosastosi jäsensivuiltasi Oma SuPerista. Verkkosivujen oikeassa ylälaidassa löydät Kirjaudu jäsensivuille/Oma SuPer -painikkeen.
Huom! Jos et ole vielä käynyt Oma SuPerissa, sinun tulee ensin rekisteröityä. Lue lisää rekisteröitymisestä.

Ammattiosastot somessa

Monella ammattiosastolla on omat sivut Facebookissa; joko suljettu ryhmä vain ammattiosaston omille jäsenille tai julkiset "tykkäyssivut". Kirjoita Facebookin hakukenttään esimerkiksi super tai ammattiosaston numero, niin löydät näillä sanoilla varustettuja ryhmiä ja sivuja.

Useat ammattiosastot ovat luoneet tilin myös Instagramiin. Käy kurkkaamassa, mitkä kaikki ammattiosastot sieltä löytyvät.

Kysy lisää ammattiosastosi some-kanavista omasta ammattiosastostasi.
 

Kuvakaappaus ammattiosaston verkkosivuiltaKuvakaappaus ammattiosaston Instagramista

Kuvakaappaus ammattiosaston verkkosivuilta 2