Palkkaus yksityissektorilla

Yksityissektorilla työskentelevän superilaisen työsuhteen ehdot ja palkka määräytyvät yksityissektorin työehtosopimusten mukaan.

Yksityissektorin työehtosopimuksia ovat:

Superilaisia työskentelee myös muilla yksityisillä sopimusaloilla, kuten esimerkiksi sairaankuljetuksessa, hammashoidossa ja henkilökohtaisina avustajina. Katso tarkemmin Muut työehtosopimukset

Työsuhteen ehtoina on noudatettava yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta, jos työskentelet sosiaalialan yksityisessä palveluyksikössä, mukaan lukien yksityiset päiväkodit.

Terveyspalvelualan työehtosopimusta on noudatettava, jos työskentelet esimerkiksi yksityisessä kuntoutuslaitoksessa, sairaalassa tai lääkäri- ja terveysasemilla.

Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimusta on noudatettava, jos työskentelet kuntaomisteisessa yrityksessä tai yhteisössä. 

​Työsuhteen ehdot riippuvat siitä mitä työehtosopimusta noudatetaan 

Työsuhteen ehdot, kuten palkkaus ja työajat, poikkeavat riippuen siitä, mitä työehtosopimusta työntekijän työsuhteessa noudatetaan. Noudatettava työehtosopimus tulee olla nähtävillä työpaikalla ja mainittuna omassa työsopimuksessa.

Työelämä-osiosta löydät tarkempia tietoja eri sopimusalojen sopimusmääräyksistä. Jos et löydä vastausta kysymyksiisi näiltä sivuilta, ota yhteyttä luottamusmieheesi. Jos työsuhteen ehtoihin liittyvä asiasi vaatii erityisosaamista, ota yhteyttä SuPerin edunvalvontayksikköön

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.