12.5.2017

Kuulumisia jäsenten koulutusmatkalta Cambridgesta

Superilaisten koulutusmatka Cambridgessa 7.-12.5.2017

Sunnuntaina 7.toukokuuta 20 superilaista suuntasi koulutusmatkalle Cambridgeen. Matkan aikana SuPerin jäsenet pääsivät tutustumaan Englannin hoitotyöhön ja viehättävään Cambridgen yliopistokaupunkiin, sekä vierailivat erilaisissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä ja kuulevat ajankohtaisista hoitotyöhön liittyvistä aiheista.

Mukana matkalla oli superilaisia ympäri Suomen.  Lue kuulumiset reissun päältä ja katso kuvat!

Kuulumisia reissun päältä

9.5.Opintomatka 2017, vierailukäynti palvelutaloon

Tiistaina oli tiukka päivä ja vuorossa erikoissairaanhoitoon tutustuminen. Kävimme Addenbrookin sairaalassa, joka on maan johtava, yli 1000 paikkainen yo-sairaala. Kuulimme muistisairaiden kohtaamisesta sairaalassa, kaatumisten ehkäisystä, haavanhoidosta, hoitajien täydennyskoulutuksesta sekä infektioiden ehkäisystä. Hoitajien puvut olivat mielenkiintoisia ja erilaisia (täältä voi kurkistaa: http://bit.ly/2pjAgnN). Lopuksi siirryimme sairaalan työntekijöiden hyvinvointikeskukseen, jossa tapasimme paikallisen Unison-liiton kollegoita.

11.5.

Torstaina tutustuimme vanhusten palveluasumiseen. Ditchburn Place on 1838 rakennettu talo, jossa aikoinaan toimi vaivaistalo ja synnytyssairaala. Nykyään siellä asuu 51 vanhusta. Palveluista vastaa kaupunki. Pääsimme kierrokselle erilaisiin asuntoihin sekä kauniiseen puutarhaan. Tapasimme myös vapaaehtoisia, jotka järjestävät erilaista toimintaa vanhuksille. Alkamassa oli Music for health, musiikkia terveydeksi -tuokio. Musiikki on kaikkialla, kielestä riippumatta hyväksi mielelle ja Opintomatka 2017, teetilaisuushyvinvoinnille.

Päivän päätteeksi pääsimme nauttimaan peribrittiläisen kello viiden teen. Lievä sokerihumalahan siitä tuli. Vuorossa oli myös pienimuotoinen lopputentti, jossa kävimme viikon tapahtumia läpi. Kuvan iltapäiväteeltä otti Marjo Collin.

12.5.

Perjantaina oli kotiinpaluun aika. Matkalla lentokentälle vierailimme vielä veteraanien hoitokodissa, jossa dementiayksikön johtajana toimii lähihoitaja Sanna Laaksonen.