1.2.2024

SuPer oli mukana palkansaajien Stop NYT! -mielenosoituksessa Helsingin Senaatintorilla 1.2.

Arviolta 13 000 palkansaajaa kerääntyi tänään 1.2. Helsingin Senaatintorille osoittamaan mieltä hallituksen toimia vastaan. Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK kutsuivat mielenosoituksen koolle iskulauseella ”Stop NYT!” vastustamaan hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia.

Tapahtuman avasi keskusjärjestöjen puheenjohtajat, STTK:n Antti Palola ja SAK:n Jarkko Eloranta, jotka muistuttivat miten harvinainen ilmiö poliittiset lakot Suomessa ovat.

– Kukaan ei lakkoile huvikseen! Palola huomautti, viitaten ympäri Suomen järjestettyihin, useita eri aloja koskeviin poliittisiin lakkoihin. Myös superilaiset ovat olleet mukana poliittisissa työtaistelutoimissa, kun SuPer julisti poliittisen lakon pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen 31.1.–1.2.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola muistutti omassa puheenvuorossaan, että varhaiskasvatuksessa ja vanhustyössä työskentelevät mahdollistavat muiden suomalaisten työssäkäynnin. Lisäksi hän puhui hallituksen nk. viestivetoisen työmarkkinamallin ongelmallisuudesta.

– Tämähän tarkoittaa, että me ”sivistyneesti” sorsimme naisia työelämässä, Paavola huomautti, viitaten hallitusohjelman esitykseen, jonka mukaan myös hoitoalojen palkankorotusten katoksi tulisivat vientialojen korotukset ja palkkaerot nais- ja miesvaltaisten alojen välillä kasvaisi entisestään.

Superilaiset olivat mukana mielenosoituksessa runsain joukoin. Puheenjohtaja Paavola kiitti kaikkia poliittisiin työtaistelutoimiin osallistuneita jäseniä Tuomiokirkon portailla.

– Tsempataan toisiamme ja pidetään huolta, että meidän palkkoja ei poljeta. Ollaan yhteisessä rintamassa!