28.12.2022

Vanhuspalvelujen tyytyväisimmät asiakkaat asuvat Muoniossa ja Ylivieskassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n Kerro palvelustasi -asiakastyytyväisyyskyselyssä parhaat arviot saivat kunnallinen tehostetun palveluasumisen hoivakoti Marjapaikka Muoniossa ja Osuuskunta Kototuotteen kotihoito Ylivieskassa. Molemmissa on töissä superilaisia.

SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Saarnila-Vaarno kävi viemässä SuPerin tervehdyksen Muonioon väliviikolla. Tervehdyksen ottivat vastaan pitkän työkokemuksen omaavat superilaiset hoitajat Merja Nilimaa ja Taina Alatalo.

– Olimme iloisia ja positiivisesti yllättyneitä tuloksista. Asukkaat ovat paras ja tärkein asia. On hienoa, että he ovat tyytyväisiä. Marjapaikka on vanha rakennus, mutta tilat ovat todella viihtyisät ja tunnelma on lämmin ja kodinomainen, kertoo Taina.

THL:n kyselyn tulokset ilahduttivat myös Ylivieskan Kototuotteen kotihoidossa.

– Tämä oli aivan mahtava uutinen! Tosi paljon on tullut positiivista palautetta asiakkailta ja omaisilta. Meillä on aivan huikea työporukka ja jokainen meistä puhaltaa yhteen hiileen. Joimme jo aiemmin kakkukahvit tämän kunniaksi, kertoo lähihoitaja Paula Hosionaho.

Ylivieskaan SuPerin tervehdys ehtinee vasta ensi vuoden puolella.

Toimintayksikkökohtaiset tulokset nähtävillä verkossa

THL toteutti Kerro palvelustasi -kyselyn kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa palveluasumisessa kuluvan vuoden keväällä ja tulokset julkistettiin marraskuussa. Kyselyyn vastasi 42 000 asiakasta. Kysely lähetettiin kaikkiin Manner-Suomen yli 2 800 vanhuspalveluyksikköön, joissa oli säännöllisiä tai pitkäaikaisia iäkkäitä asiakkaita. THL toteuttaa asiakastyytyväisyyskyselyn kahden vuoden välein, ja tulokset on julkaistu toimintayksikkökohtaisesti THL:n verkkosivuilla.

Lue lisää THL:n sivuilta: Enemmistö asiakkaista tyytyväisiä vanhuspalveluihin – Muoniossa tyytyväisimmät tehostetun palveluasumisen asiakkaat, Ylivieskassa kotihoidon - Tiedote - THL

Katso vanhuspalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset: Kerro palvelustasi -kysely 2022