11.9.2019

Superilainen sai pitää vuosilomansa sovitun mukaisesti

Superilainen lähihoitaja otti yhteyttä SuPeriin, koska työnantaja oli yllättäen ilmoittanut, ettei hän saisikaan pitää vuosilomaansa aiemmin sovitun mukaisesti. Jäsen oli jo edellisen vuoden puolella sopinut esimiehensä kanssa, että saa pitää talvilomansa osin vasta toukokuun puolella.

Vuosilomat oli jo vahvistettu työnantajan työvuorosuunnitteluohjelmaan, kun työnantaja ilmoitti muutoksesta. Työnantajan perustelu muutokselle oli se, ettei talvilomia työnantajan linjauksen mukaisesti myönnetä 30.4. jälkeiselle ajalle.

Normaalisti lomakausi päättyy 30.4. ja edellisenä lomanmääräytymisvuonna ansaitut lomat tulee pitää siihen mennessä. Jäsenen työsuhteessa noudatetaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES), jossa on määräys, jonka mukaan työnantaja ja työntekijä voivat sopia, että vuosilomaa pidetään vielä 30.4. jälkeenkin.

Pääluottamusmies yritti neuvotella asiasta työnantajan kanssa tuloksetta. Tämän jälkeen SuPerin lakimies oli yhteydessä työnantajaan, mutta työnantaja ei vieläkään antanut jäsenen pitää lomaa aiemmin sovitun mukaisesti. Lopulta liitosta oltiin yhteydessä KT Kuntatyönantajiin, josta taas oltiin edelleen yhteydessä työnantajaan ja jäsen sai pitää lomansa aiemmin sovitun mukaisesti.

Työnantaja ei siis voinut enää muuttaa loman ajankohtaa työnantajan linjaukseen vedoten, koska lomasta oli jo aiemmin vahvistetusti sovittu.

Liity jäseneksi -painike.