29.4.2014

SuPer: Kärsämäen irtaantuminen Selänteen kuntayhtymästä on laiton

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ei hyväksy Kärsämäen kunnan päätöstä irtaantua Selänteen kuntayhtymästä. Irtaantuminen on laiton, mutta Kärsämäki on päättänyt toteuttaa sen kaikesta huolimatta. SuPer ihmettelee, ettei Kärsämäki voi odottaa Sote-uudistuksen tuomia madollisuuksia vaan haluaa toimia yksin ja vesittää näin alueen yhteistyön.

Selänteen kuntayhtymästä siirtyvää henkilöstöä ei ole kuultu, kun kuntayhtymästä irtaantumista on suunniteltu. Kuntien yhteistoimintalain edellyttämän henkilöstön kuulemisen laiminlyönti voi jo yksistään kaataa tehdyn päätöksen. Tämän lisäksi kunnan tekemä irtaantumispäätös on myös Paras-lainsäädännön vastainen.

Henkilöstö pelkää asiakasturvallisuuden puolesta, sillä potilastietojärjestelmän toimivuutta 1.6. alkaen ei ole luvattu. Sote-palvelut on kilpailutettu ja palveluntuottajaksi on valittu Attendo.

Superilaiset kunnan työntekijät ottavat osaa yhteiseen mielenilmaukseen Kärsämäen kunnan päättäjien toiminnasta tiistaina 29.4. klo 15.00-16.00.

SuPeriin kuuluu yli 86 000 sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Lisätietoa: SuPerin pääluottamusmies (KoHo) Paula Parkkila, 044 445 6633