6.5.2024

SuPer: Kolme ehdokasta SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi – valinta tapahtuu toukokuun liittokokouksessa

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin liittokokous järjestetään 29.–30. toukokuuta Helsingin Messukeskuksessa. Kokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja, kun nykyinen pitkäaikainen puheenjohtaja Silja Paavola jää eläkkeelle. Liiton ja liittohallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2024–2028 ovat ehdolla Anne Heiskanen, Päivi Inberg ja Harri Järvelin. Liiton varapuheenjohtajaksi on ehdolla Hanna Jokinen.

SuPerin puheenjohtajaksi on ilmoittautunut kolme ehdokasta. Iisalmelainen Anne Heiskanen on lähihoitaja ja koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän työskentelee Live-säätiö Iisalmen kuntoutuspalveluissa. Hänen nykyiset luottamustoimensa SuPerissa ovat liiton varapuheenjohtajuus sekä työvaliokunnan ja liittohallituksen jäsenyys, ja lisäksi hän on pääluottamusmies ja ammattiosaston hallituksen jäsen.

Tuusulasta kotoisin oleva perushoitaja Päivi Inberg työskentelee Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella. Hän on SuPerin edustajiston puheenjohtaja, ja toimii myös pääluottamusmiehenä, SuPer-Opona, ammattiosaston hallituksen jäsenenä ja Super työttömyyskassan hallituksen jäsenenä.

Tamperelainen Harri Järvelin on perushoitaja ja työskentelee Pirkanmaan hyvinvointialueella Taysin Munuaiskeskuksessa. Hän toimii pääluottamusmiehenä ja on SuPerin hallituksen varajäsen ja ammattiosaston sihteeri.

Varapuheenjohtajaehdokas on hattulalainen Hanna Jokinen. Hän on lähihoitaja ja muistihoitaja, ja työskentelee Oma Hämeen kotihoidon työnjärjestelyssä. Hän on SuPerin edustajiston varapuheenjohtaja ja toimii yhdysjäsenenä ja SuPer-Opona. Lisäksi Jokinen on SuPerin edustaja STTK:n edustajiston jäsenenä.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan SuPerin liittokokousta heille varattuun, omaan pressitilaan Messukeskuksessa.

Ehdokkaiden yhteystiedot:

Anne Heiskanen, p. 050 514 7778
Päivi Inberg, p. 040 705 9115
Harri Järvelin, p. 040 020 1564
Hanna Jokinen, p. 050 300 2800

Lisätietoa ehdokkaista: superliitto.fi

Lisätietoa liittokokouksesta: 

SuPerin toiminnanjohtaja Tanu Heikkinen, p. 040 734 5354
SuPerin tiedotuspäällikkö va. viestintäjohtaja Sari Tirronen, p. 050 385 8043

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.