17.3.2015

SuPerin oikeusneuvonta jatkaa kasvuaan

Viime vuoden aikana SuPerin edunvalvontayksikköön tuli vireille uusia oikeudellisia toimeksiantoja noin 400 kappaletta. Tämä on noin 11 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. Vuoden 2014 toimeksiannot koskivat pääasiassa työvuorolista- ja palkkaepäselvyyksiä, määräaikaisia työsopimuksia ja työsopimusten ketjuttamista, työsuhteiden päättämistilanteita, syrjintätilanteita ja työtapaturma-asioita.
 
Päätökseen saatiin vuoden 2014 aikana 351 toimeksiantoa ja vuoden lopussa oli vireillä noin 300 toimeksiantoa.

Päivystysnumeroissa ruuhkaa
Viime vuoden aikana edunvalvontayksikköön tuli yhteensä 26 000 puhelua. Puheluiden suuren määrän vuoksi päivystysnumerot ovat usein ruuhkaisia.
 
Kannattaakin muistaa, että edunvalvonnallisiin kysymyksiin liittyen jäsenet voivat lähettää sähköpostia osoitteella edu@superliitto.fi tai ottaa yhteyttä sähköisellä lomakkeella.

Jäsen, ota aina ensin yhteyttä omaan luottamusmieheen!
Työpaikkasi luottamusmies neuvoo sinua muun muassa palkkoja, työaikaa, vuosilomaa, eläkkeitä ja irtisanomisia koskevissa asioissa.
 
Kuntasektorilla SuPerilla on omat luottamusmiehet. Yksityisellä sektorilla SuPerilla, Tehyllä ja Ertolla on yhteiset TSN:n luottamusmiehet. Työpaikkasi luottamusmiehen yhteystiedot saat mm. työpaikan ilmoitustaulun yhteystietolomakkeesta.