13.12.2023

SuPerin Paavola: Hallitus ei halunnut aitoa neuvottelua työmarkkinajärjestöjen kanssa

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on pettynyt siihen, että keskustelut uuden ns. Suomen mallin rakentamisesta ovat päättyneet. – Hallitus on päättänyt toteuttaa suunnitelmansa suomalaisen työelämän heikentämisestä. Samaan aikaan Suomea koettelee syvä hoitajapula, joten hallituksen päätös on hyvin ristiriitainen ja vastuuton. 

– Lähdin yhteisiin keskusteluihin toiveikkaana, sillä yhdessä rakennettu malli olisi ollut kaikkien osapuolien kannalta paras vaihtoehto, Paavola sanoo. – Nyt hallitus toteuttaa omat suunnitelmansa välittämättä palkansaajien eli kansalaisten toimeentulosta ja hyvinvoinnista.

– Olivatko keskustelut pelkkää teatteria hallituksen taholta? Paavola kysyy. – Hallitus on sitoutunut muun muassa samapalkkaisuuden edistämiseen ja nyt se on heittämässä nämäkin tavoitteet romukoppaan.

Hallituksen suunnitelmat osuvat pahimmin juuri pienituloisten ja naisvaltaisten alojen työntekijöihin. Näyttää siltä, että hoitajapulaa halutaan syventää entisestään. Tilanne on katastrofaalinen hoitajien ja hoidettavien näkökulmasta. – Kateeksi ei käy työnantajaakaan, joka on vastuussa asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta. Kun henkilöstöresurssit kutistuvat vielä nykyisestä, ei peruspalveluja pystytä enää tuottamaan. Perustuslain velvoitteet eivät tule toteutumaan, Paavola muistuttaa.

– Haluan muistuttaa, että SuPer ei vastusta hallitusta eikä edes hallitusohjelmaa kokonaisuudessaan. Vastustamme hallitusohjelmassa olevia työelämää ja sosiaaliturvaa koskevia heikennyksiä, jotka ovat vanhanaikaisia ja lisäävät eriarvoisuutta yhteiskunnassa, Paavola muistuttaa.

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Lisätiedot: 

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 527 5085