28.1.2016

SuPerin puheenjohtaja Paavola: Kansanedustajat voivat vielä estää hallitusta romuttamasta maamme vanhustenhoitoa

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula kertoi Aamulehdessä 23.1.2016, että hallitus aikoo pitää kiinni kaavaillusta hoitajamitoituksesta. Hallitusohjelman mukaisesti tehostetun palveluasumisen ja vanhainkotien henkilöstön vähimmäismäärä laskee nykyisestä 0,5:stä 0,4:ään. SuPer on vedonnut asiassa kansanedustajiin (27.1.). Jos hallituksen suunnitelmat toteutuvat, liitto vie asian Euroopan ihmisoikeuksista vastaavien toimielinten tarkasteluun ja pyytää tutkimaan Suomen vanhustenhoidon tilan.

Suomen vanhustenhoidon tila ei kestä henkilöstömäärän laskua. Hoitajat eivät pysty antamaan hyvää hoitoa liian pienellä henkilöstömäärällä. Myös vanhusten turvallisuus vaarantuu, kun henkilökuntaa ei ole riittävästi sitä turvaamassa. Vaikka työnantajat vastaavatkin siitä, että henkilöstöä on riittävästi, hallitus ei saa suosituksillaan mahdollistaa sitä, että vanhuksia hoidetaan täysin epäinhimillisellä henkilöstömäärällä.

SuPeriin kuuluu lähes 90 000 sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Lisätietoja:
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 5275 085

Liitteenä kirje kansanedustajille (27.1.2016)