28.11.2013

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola tyytyväinen Tehyn tuesta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on erittäin tyytyväinen, kun myös Tehyn valtuusto on  tyrmännyt hoiva-avustajakoulutuksen. SuPer on  jo koulutuksen suunnitteluvaiheesta lähtien vastustanut  hoiva-avustajakoulutusta, koska se ei anna riittävää osaamista vanhusten ja vammaisten hoitamiseen.

Hoiva-avustajakoulutus on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kehittämä koulutus pitkäaikaistyöttömille, jonka tavoitteena on työllisyyden parantaminen. Nyt se valitettavasti tapahtuu potilasturvallisuuden ja työturvallisuuden kustannuksella. SuPerin mukaan hoiva-avustajat eivät ole ratkaisu työvoimapulaan, sillä heille ei ole todellista kysyntää ja tarvetta työmarkkinoilla. Puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan työvoimatarpeen täyttämistä on haettava laadukkaan lähihoitajakoulutuksen lisäämisellä, ei hoiva-avustajakoulutuksella.

SuPeriin kuuluu yli 84 000 sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Silja Paavola, 050 5275085