Kysymyksiä ja vastauksia liittokokousvaaleista

Mitkä vaalit?

Tulevissa vaaleissa valitaan SuPerin uudet päättäjät. Vaaleja käydään kahdet: alkuvuodesta 2024 järjestetään liittohallitusehdokkaiden vaalit ja vähän myöhemmin keväällä liittokokousedustajien ja edustajiston jäsenten vaalit. Molemmissa vaaleissa äänestäjinä ja ehdokkaina toimivat SuPerin jäsenet.

Miten tunnistan eri vaalit?

Tunnistat vaalit eri väreistä. Liittohallitusvaaleihin liittyvän tiedon tunnistat vihreästä ja  liittokokousedustajien ja edustajiston vaalit lilasta väristä.

Miksi vaalit ovat tärkeät? Miksi niistä puhutaan jo nyt?

SuPerissa valta kuuluu liiton jäsenille. Vaaleissa jäsenet valitsevat keskuudestaan uudet SuPer-päättäjät kaudelle 2024–2028. On tärkeää aloittaa vaalijärjestelyt ajoissa, jotta koko jäsenistö ehtii tutustua vaaliohjeisiin ja pohtia rauhassa mahdollisia ehdokkaita tai omaa ehdokkuuttaan.  

Miten voin valmistautua tuleviin vaaleihin?

Voit lukea SuPer-lehden vaalijutut ja seurata vaalisivuja verkossa. Vaalit näkyvät myös some-kanavissa. Nyt on myös hyvä aika alkaa katsella esimerkiksi työpaikalla ympärillesi. Löytyisikö työkavereidesi joukosta sopivia ehdokkaita? Vai olisitko sinä itse sellainen?

Keskustele vaaleista työpaikallasi ja omassa ammattiosastossasi. Valmistautukaa yhdessä käyttämään valtaanne ja miettikää, miten saatte kaikki alueenne superilaiset mukaan vaikuttamaan.

Miten vaalit koskettavat minua?

Sinulla on valta vaikuttaa siihen, kuka sinun liitossasi päättää. Voit myös itse lähteä ehdolle päättäjäksi.  SuPerissa sinä jäsenenä vaikutat ja päätät.

Mistä löydän vaalitietoa?

Lisätietoa vaaleista saat esimerkiksi Joka jäsenen vaalioppaasta, jonka voit tulostaa täältä. Löydät vaalitietoa myös seuraamalla SuPer-lehden vaalijuttuja. Vaaleista kirjoitetaan joka numerossa aina liittokokoukseen asti. Lisätietoa saat SuPerin verkkosivujen vaaliosiosta eli osiosta, jota luet juuri nyt.

En löytänyt vastausta kysymykseeni. Mitä teen?

Jos vastausta ei löydy tältä sivulta, voit lähettää kysymyksiä vaaleihin liittyen osoitteella liittokokousvaalit@superliitto.fi tai olla yhteydessä omaan ammattiosastoosi.

Onko työkaverisi jo SuPerin jäsen?

Jos ei, suosittele SuPerin jäsenyyttä ja saat SuPer-lahjakortin. Lue lisää täältä. Kaikki SuPerin varsinaisiksi jäseniksi 31.12.2023 mennessä liittyneet voivat osallistua vaaleihin ja olla mukana päättämässä oman liittonsa toiminnasta.