Julkisen sektorin luottamusmiesvaalit

Syksyllä 2023 järjestetään SuPerin luottamusmiesvaalit hyvinvointialueilla, peruskunnissa, julkisissa hyvinvointiyhtymissä, Helsingin kaupungissa ja HUSissa. Näistä vaaleista käytetään yhteisnimitystä julkisen sektorin vaalit.  

Vaaleissa julkisella sektorilla työskentelevät superilaiset ympäri Suomen pääsevät valitsemaan lähimmät edunvalvojansa. Uudet luottamusmiehet valitaan kaudelle 2024–2026.

Syksyllä valitaan pääluottamusmiehiä, luottamusmiehiä ja varapääluottamusmiehiä. Tällä sivustolla kaikista käytetään kutsumanimeä luottamusmies, ja lisätietoa eri tehtävistä saat julkisen sektorin vaalioppaasta.

Ehdokkaaksi asettautuminen ja äänestäminen hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin sekä HUSin vaaleissa tapahtuvat tämän sivuston kautta. Lisätietoa saat klikkaamalla otsikkoa Ehdokkuus ja äänestäminen

Kuntien/kaupunkien ja julkisten hyvinvointiyhtymien palveluksessa olevat jäsenet saavat lisätietoa vaaliaikatauluista, ehdokkaaksi asettautumisesta ja äänestämisestä kuntansa/hyvinvointiyhtymänsä luottamusmiesvaaleissa omalta ammattiosastoltaan tai lmvaalit@superliitto.fi.

Kysy lisää: 

Luottamusmiesvaalit, niiden järjestäminen ja ehdokkuus: lmvaalit@superliitto.fi 
Luottamusmiesten toiminta ja tehtävät: edu.aktiivit@superliitto.fi

Tietosuojaseloste: Tietosuoja ja tietoturva