Mielenilmaus 16.9.

mielenilmaus, Silja Paavola, Millariikka Rytkönen

Hoitajat osoittivat mieltään tänään Ei pakkotyölaille – #MeidänKaikkienAsia -mielenilmauksessa, joka keräsi Helsingin Kansalaistorille ja eduskuntatalon eteen satamäärin pettyneitä ja vihaisia superilaisia ja tehyläisiä hoitaja.

Mielenilmauksella vastustettiin valmisteilla olevaa ns. pakkotyölakia. Laki veisi toteutuessaan käytännössä lakko-oikeuden hoitajilta.

Helsingissä paikalla oli satoja mielenosoittajia eri puolilta Suomea. Banderolleissa ja kannatushuudoissa vaadittiin mm. ”Rahalla, ei pakolla”, "Ei pakkotyölaille", ”Korvaamaton, mutta arvoton” ja ”Lakko-oikeus meilläkin, riisto riittää nyt ”.

Kansalaistorilla jäsenten ympäröimänä ja median haastateltavina olivat myös liittojen puheenjohtajat SuPerin Silja Paavola ja Tehyn Millariikka Rytkönen.

Liittojen puheenjohtajien pääviesti tämän päivän mielenilmauksesta oli, että lakko-oikeus on perusoikeus: Hoitajilla on oikeus lakoilla. Valmisteilla oleva potilasturvallisuuslaki puuttuu lakko-oikeuteen, jota hoitajaliittojen puheenjohtajat pitävät pöyristyttävänä. – Emme olisi uskoneet, että tämä hallitus tekee tällaisen lain, liittojohtajat toteavat.

Mielenosoituskulkue kulki Kansalaistorilta eduskuntatalon eteen. Paikalle oli kutsuttu ministereitä ja kansanedustajia. Sari Sarkomaa (kok.) toivoi, että tässä tilanteessa ei oltaisi ja sopu löytyisi nopeasti. – Hallituksen tulee tehdä toimia alan pito- ja vetovoiman saamiseksi, Sarkomaa sanoi.

Sari Tanus (kd.) totesi, että hoitajaliitot vaativat viiden vuoden palkkaohjelmaa, joka todellakin on kohtuullinen. Hussein al-Taee (sd.) sanoi, että hallitus on valmis tulemaan vastaan, jos neuvotteluosapuolet vain sopivat.

Muita puheenvuoroja eduskuntatalon portailla käyttivät mm. Arja Juvonen (ps.), Mia Laiho (kok.), Jukka Gustaffson (sd.), Merja Kyllönen (vas.), Saara Hyrkkö (vihr.) ja Kike Elomaa (ps.).

– Te sanotte, että potilasturvallisuus vaarantuu lakossa. Helkkari, se vaarantuu jo joka päivä! puheenjohtaja Silja Paavola vastasi eduskuntatalon portailla kansanedustajille.

Katso videolta ja kuvista tunnelmia Kansalaistorilta ja eduskuntatalon edestä 

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.Ihmisiä, kylttejä mielenilmauksessa
Silja Paavola, Millariikka Rytkönen, ilmapallot, kulkue
mielenilmaus, Silja Paavola, Millariikka Rytkönen, kulkue, ilmapallot
mielenilmaus, Silja Paavola, Millariikka Rytkönen, kulkue, ilmapallot
mielenilmaus, ilmapallot, ihmisiä, eduskuntatalo
mielenilmaus, Silja Paavola, Millariikka Rytkönen, ilmapallot, osallistujat
mielenilmaus, Silja Paavola, Millariikka Rytkönen, Sari Sarkomaa, Arja Juvonen, kansanedustajia
Kuvat: Jussi Helttunen

Lue myös: Hoitajien mielenilmauksen viesti kansanedustajille oli yksiselitteinen: Pakkolaki pois!


SuPerin ja Tehyn Ei pakkotyölaille – #MeidänKaikkienAsia -mielenilmaus

  • perjantaina 16.9. klo 11–15
  • Kansalaistori, Helsinki

Ohjelmassa oli mielenilmauskulkue eduskuntatalolle, puheita ja musiikkia. Paikalle oli kutsuttu kansanedustajia ja ministereitä vastaamaan kysymyksiin. SuPer-teltalla vastattiin  jäsenten kysymyksiin.

Mielenilmauksella haluttiin vastustaa valmisteilla olevaa pakkotyölakia työtaistelumme murtamiseksi.

SuPer taistelee hoitoalan ja varhaiskasvatuksen puolesta ja vaatii ratkaisua hoitajapulaan. Liitto on jo vuosia varoittanut päättäjiä yhä syvenevästä hoitajapulasta ja sen seurauksista. Jos julkiset palvelut halutaan säilyttää ja huolehtia siitä, että kaikki kansalaiset saavat tarvitsemansa palvelut, on hoitoalan veto- ja pitovoimaa parannettava merkittävästi. Palkkaus ja työolot on saatava kuntoon.

Mielenilmaus somessa tunnuksilla: #pakkotyölaki #MeidänKaikkienAsia #Tehy #SuPerLiitto.

Lue lisää neuvotteluista Neuvottelukierros-osiosta