9.3. jäsenkirje: neuvotteluja käydään nyt valtakunnansovittelijalla

Sopimiseen tarvitaan jäsenten tukea – neuvotteluja käydään nyt valtakunnansovittelijalla

SuPer ja Tehy julistivat kuntasektorille viikon mittaisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka päättyi tiistaina 8.3. klo 15.00. Kielto julistettiin, kun Kunta- ja hyvinvointialueiden työnantajat KT oli tätä ennen keskeyttänyt kunta-alan sopimusneuvottelut. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon tarkoituksena oli vauhdittaa neuvotteluja, ja neuvotteluja onkin nyt jatkettu valtakunnansovittelijan kanssa.

SuPer jätti yhdessä Tehyn kanssa 3.3. lakkovaroituksen, joka koskee kuutta sairaanhoitopiiriä ja niiden kanssa läheisessä yhteistyössä olevia erikseen mainittuja yhtiöitä ja osuuskuntia.  Tarkemmat tiedot lakkokohteista löydät täältä.

Lakko on ilmoitettu alkavaksi perjantaina 18.3.2022 klo 6 ja se koskee vain edellä mainituissa organisaatioissa työskenteleviä SuPerin ja Tehyn työsopimussuhteisia jäseniä. Valtakunnansovittelija voi lain mukaan vielä muuttaa ajankohtaa.

Lakon sovittelu käynnistyi maanantaina valtakunnansovittelijan johdolla. Sovittelua on jatkettu tänään 9. maaliskuuta.

Jos uusia työtaistelutoimia tarvitaan, niistä ilmoitetaan superilaisille erikseen myöhemmin.

SuPerin päätavoitteita ovat palkankorotukset ja palkkaohjelma. SuPer on yhdessä Tehyn kanssa esittänyt sote-alalle viiden vuoden pelastusohjelmaa, jolla peruspalkkatasoa nostettaisiin 3,6 % vuosittain ostovoimaa turvaavien normaalien sopimuskorotusten lisäksi.

Yhdessä voimme vaikuttaa parempaan palkkaukseen sekä parempiin työehtoihin ja alan tulevaisuuteen. Kiitos kaikille, jotka osallistuivat ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon. Sillä oli suuri merkitys neuvotteluiden edistämisessä. On todella tärkeää, että jokainen superilainen, joita tukitoimet koskevat, osallistuu niihin.

Tämä on meidän kaikkien asia.

Silja Paavola,
SuPerin puheenjohtaja

Lakkoon liittyvät usein kysytyt kysymykset löydät täältä