9.1.2018

Onko edessä liikkeen luovutus ja siirtyminen yksityiselle toimijalle? Älä allekirjoita uutta työsopimusta hätiköiden

Kunnat ulkoistavat vauhdilla sosiaali- ja terveyspalveluitaan yksityisten yritysten hoidettavaksi. Myös suuret yksityiset yritykset ostavat pienempiä toimijoita etenkin yksityisellä sosiaalipalvelualalla.

Uusi yksityinen toimija ryhtyy usein varsin pian luovutuksen jälkeen tarjoamaan siirtyneille työntekijöille uusia työsopimuksia, vaikka liikkeen luovutus ei itsessään ole mikään peruste muuttaa työsuhteen ehtoja.

Tällaisessa tilanteessa luottamusmiehen ja työntekijöiden hälytyskellojen pitäisi soida. Uutta työsopimusta ei koskaan kannata mennä hätiköiden kesken työsuhteen allekirjoittamaan oli kyseessä mikä sote-muutostilanne tahansa. Työnantaja ei voi tähän myöskään pakottaa. Jos työnantaja tarjoaa uusia työsopimuksia, kannattaa aina ensin olla yhteydessä luottamusmieheen tai SuPeriin.


Siirtymätilanteissa työntekijöiden palkat pyritään polkemaan vähimmäispalkkatasolle

Vaikka uusi yksityinen toiminnanharjoittaja kertoisi, että palkka ja muut työehdot pysyisivät uudessa työsopimuksessa ennallaan, on näin kuitenkin harvoin asian laita. Yritykset pyrkivät nykyään järjestelmällisesti ja tietoisesti polkemaan työntekijöiden palkat siirtymätilanteissa vähimmäispalkkatasolle. Tavoitteena on mahdollisimman suuret voitot yritysten omistajille.

Esimerkiksi yksityisellä sosiaalipalvelualalla toimivat yritykset toimivat lähes poikkeuksetta siten, että liikkeen luovutuksen jälkeen työntekijöille tarjotaan uusi työsopimus, jossa palkkaluokaksi on kirjattu lähihoitajan tehtävistä alin mahdollinen eli G17 ja erotus vanhaan korkeampaan palkkaluokkaan (esim. G19 palkkaluokkaan) kompensoidaan henkilökohtaisena lisänä. Tilipussissa tämä ei yksittäisellä työntekijällä heti näy, mutta ajan kanssa näin voi käydä.

Jo palveluksessa olevien työntekijöiden palkkarakenteen muuttamisen jälkeen uudet työntekijät palkataan alimpaan mahdolliseen palkkaluokkaan ilman henkilökohtaista lisää. Tästä seuraa pysyvä palkkaero vanhojen ja uusien työntekijöiden välillä ja koko alan palkkatason laskeminen pitkällä tähtäimellä.


Muista:

  • Liikkeen luovutus ei ole peruste muuttaa työsuhteen ehtoja.

  • Jos työnantaja tarjoaa uutta sopimusta, ota yhteys luottamusmieheen tai SuPeriin.

  • Älä allekirjoita uutta työsopimusta hätiköiden.


Palkkarakenteen muuttaminen ja palkkojen polkeminen siirtymätilanteissa johtaa ajan mittaan koko alan palkkatason laskemiseen!