8.11.2019

Lääkkeiden saatavuustiedon voi tarkistaa Yliopiston Apteekin verkkopalvelusta

Kuluttajat ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat tarkastaa lääkkeiden ajantasaiset saatavuustiedot Yliopiston Apteekin toimipisteistä ja Yliopiston Apteekkien verkkosivuilta.

Yliopiston Apteekin verkkoapteekissa kaikkien lääkevalmisteiden ja muiden tuotteiden saatavuustiedot ovat nähtävissä reaaliaikaisesti ja tuotekohtaisesti. Liikennevalomerkinnät kertovat, onko lääkettä runsaasti, jonkin verran vai onko se tilapäisesti lopussa.

Jos asiakkaan tarvitsemaa lääkettä ei ole saatavilla, asiakkaalle toimitetaan toinen vastaava lääke. Mikäli vastaavaa valmistetta ei ole, tarvitaan lääkäriltä uusi lääkemääräys lääkehoidon jatkamiseksi.

Yliopiston Apteekin mukaan olisi tärkeää saada lääkäreille tieto saatavuudesta suoraan reseptinkirjoitusjärjestelmään. 

– Tuomme vuoden loppuun mennessä verkkoapteekkiin ya.fi uuden palvelun, jossa asiakas saa viestin, kun hänen tarvitsemansa lääkettä on saatavuuskatkoksen jälkeen taas saatavilla Yliopiston Apteekeissa, sanoo proviisori, laatupäällikkö Paula Hägg tiedotteessa.

Lähde: Yliopiston Apteekin tiedote 7.11.2019

Lue myös

Kaikkia lääkkeitä ei saa kuin apteekin hyllyltä – Saatavuushäiriöt vaikuttavat myös lähihoitajan työhön (superlehti.fi 17.10.2019)