23.6.2020

OKM: 71,5 miljoonaa euroa varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen kehittämiseen

Opetusministeri Li Andersson on myöntänyt yli 71 miljoonaa euroa Oikeus oppia -kehittämisohjelmasta varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen. Avustus koskee vuosia 2020−2021. Valtionavustusta myönnettiin 115:lle varhaiskasvatuksen järjestäjälle yhteensä 20 148 674 euroa.

Valtionavustus on tarkoitettu varhaiskasvatus- ja opetushenkilöstön palkkakustannuksiin. Tavoitteena on toimintakulttuurin muutoksen, inkluusion, oppimisen ja hyvinvoinnin, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden, vuorovaikutuksen ja lähipalvelu- ja lähikouluperiaatteen vahvistaminen. Lisäksi tehostetaan lapsen varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen järjestämisen kannalta välttämätöntä ja riittävän varhaista tukea.

− Valtionavustuksella on merkittävä vaikutus koulutuksellisen tasa-arvon ja oppimisen edellytysten vahvistamisessa. Pidän tärkeänä, että myös varhaiskasvatus on erityisavustuksen piirissä. Tällä rahalla saadaan palkattua tarpeellista lisähenkilöstöä opetusryhmien lisäksi nyt myös varhaiskasvatuksen lapsiryhmiin, sanoo ministeri Li Andersson.

Lähde: OKM:n tiedote 22.6.2020

Lue myös: OKM: 14 miljoonaa euroa varhaiskasvatuksen poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen