Ammattiosastotoimijat tutuksi

Ammattiosaston hallitus on toiminnan moottori

puheenjohtajan nuijaHallitus johtaa ammattiosastoa ja pitää huolta siitä, että jäsenten ammattiosaston kokouksissa tekemät päätökset pannaan toimeen. Hallituksen toimintaa valvovat ammattiosaston jäsenet. Hallituksen jäsenet valitaan ammattiosaston syyskokouksessa joka toinen vuosi kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Kokous valitsee ammattiosaston puheenjohtajan ja 5–12 varsinaista hallituksen jäsentä ja yhtä monta varajäsentä.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja sihteerin sekä nimeää tarvittaessa muitakin toimihenkilöitä esimerkiksi jäsenrekisterinhoitajan. Lisäksi ammattiosastolla on oltava taloudenhoitaja, joka voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta. Hallituksen nimeämien toimijoiden toimikausi on sama kuin hallituksen.

Muita toimijoita, kuten yhdysjäseniä, SuPer-Opoja ja webmastereita, valitaan tarpeen mukaan. Heidän ei tarvitse olla hallituksen jäseniä, ja heidän toimikautensa kestää siihen saakka, kunnes toimija jää eläkkeelle tai haluaa itse luopua tehtävästään.

SuPer järjestää kaikille ammattiosastotoimijoille koulutusta, josta saa paljon tietoa ja työkaluja toimintaan. Tutustu kurssitarjontaan täällä.

Mikko on saanut työelämän tietoa ja SuPer-kavereitavarapuheenjohtaja Mikko

Olen toiminut nyt ammattiosastoni hallituksen varapuheenjohtajana vuoden. Sitä ennen olin hallituksen varajäsen.

Ammattiosaston toiminta on minulle tärkeää sen vuoksi, että sen kautta saan aina uusimmat tiedot lähihoitajien asemasta työmaailmassa, sekä ammattiosaston aktiivisen toiminnan avulla saan jakaa kokemuksiani vertaisteni kesken. Ammattiosasto myös huolehtii ensisijaisesti omasta edunvalvonnastani työelämässä.

Kun toimin aktiivina ammattiosastossa, olen heti ensimmäisten joukossa kuulemassa tärkeät uutiset lähihoitajien asioista työmaailmassa. Tämän vuoksi olen etuoikeutettu jakamaan uutta tietoa työkavereilleni. Olen saanut paljon uusia kavereita, joiden kanssa olen saanut viettää mukavia hetkiä SuPerin toiminnassa.                                                                                                   

pääluottamusmies AuniAuni lähti mukaan toimintaan puolivahingossa

Olen toiminut pääluottamusmiehenä jo useita vuosia. Lähdin mukaan ammattiosaston toimintaan vähän vahingossa, halusin vaikuttaa asioihin ja saada lisää tietoa omasta liitostani ja ammattiosastosta sekä ennen kaikkea työelämän pelisäännöistä.

Ammattiosastotoiminnassa parasta on vaikutusmahdollisuudet ja se, että jokainen voi osallistua juuri niin paljon kuin jaksaa ja haluaa. Mukana voi olla monella tavalla ja halutessaan pääsee vaikuttamaan isoihinkin asioihin - niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. SuPer-porukassa vain taivas on rajana.

Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan ammattiosaston toimintaan, siinä yhdistyy ihanat ihmiset, yhdessä tekeminen ja asioiden eteenpäin vieminen. Ammattiosastotoiminnassa on niin monta ulottuvuutta, että jokainen pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan.


Toni valitiin ammattiosaston puheenjohtajaksi heti suorilta

Ammattiosastotoiminnassa olen ollut mukana vähän reilun vuoden. Aikaisempi puheenjohtaja houkutteli minut mukaan toimintaan ja uudeksi puheenjohtajaksi, koska oli itse siirtymässä sivuun. Uskoin myös, että minulla on paljon annettavaa ja saan toiminnallani ammattiosastostamme paljon aktiivisemman!

Ammattiosastotoiminnassa oppii älyttömästi kaikkea uutta ja tämä on todella monipuolista hommaa. Saan olla järjestämässä jäsenille erilaisia yhteisiä tapahtumia ja auttamassa työelämän haasteissa. SuPerin antamat koulutukset antavat hyvät pohjat toimintaan! Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, sillä jokaiselle löytyy aina jotain mukavaa hommaa. Parhaiten pääset mukaan osallistumalla ammattiosastosi järjestämiin tapahtumiin, sekä kevät- ja syyskokouksiin!
 

taloudenhoitaja ja webmaster HeidiHeidi pitää ammattiosaston raha-asiat ja verkkosivut kunnossa

Toimin tällä hetkellä ammattiosastomme taloudenhoitajana ja nettisivujen päivittäjänä. Olen toiminut myös luottamusmiehenä ja yhdysjäsenenä. Olen työskennellyt hallituksessa jo monta vuotta.

Mukaan toimintaan lähdin, koska koin pääseväni vaikuttamaan, kuulemaan ja ottamaan kantaa superilaisia koskeviin edunvalvonnallisiin asioihin. Lisäksi ammattiosastomme on hyvin aktiivinen ja hallituksen jäsenenä pääsen suunnittelemaan ja toteuttamaan sen toimintaa, jäsenten toiveita kuunnellen.

Ammattiosastotoiminnassa parasta on se, että pääsee ottamaan kantaa ja vaikuttamaan meitä superilaisia koskeviin asioihin paikallisesti. Jos yhtään miettit ammattiosaston toimintaan lähtemistä, niin suosittelisin menemään vaan rohkeasti mukaan. Toki sillä varauksella, että toiminnasta saattaa innostua niin, että huomaat pian olevasi yhtä Superia!             

 

Kun SuPer-voimat lähtee lapasesta...

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.